Sociální sítě
Nahoru

Snídaně v Pařížské s modelkou Kateřinou Sokolovou

Úspěšná česká modelka Kateřina Sokolová se po několika měsících vrátila z Kalifornie, aby se v Česku mohla plně věnovat svému nadačnímu fondu AutTalk a osvětě o autismu. Během neformální snídaně v showroomu mediální agentury 2media v Pařížské ulici přítomným novinářům a blogerům mimo jiné prozradila: „Nechci, aby byl náš fond vnímán jen jako další nadace, za níž stojí modelka, ale jako fond, který jsme založili společně s mým otcem na základě naší rodinné zkušenosti,” říká Kateřina, jejíž mladší bráška Radovan trpí poruchou autistického spektra.

web_autismus

Jako ředitelka nadace je Kateřina velmi často v přímém kontaktu s rodinami, které postihla stejná situace. „Taková setkání bývají pochopitelně velice emotivní, všichni býváme naměkko. Mnoho rodin potřebuje nejen finanční pomoc, ale i psychickou podporu a informace,” konstatuje Kateřina. Podotýká, že až 60 % podobně postižených rodin nemá přístup k internetu a často tak s dítětem žijí odříznuti od společnosti a potřebné pomoci. „Přitom spolupracujeme s mnohými regionálními organizacemi, které dokáží pomoc nabídnout,” dodává. Kromě psychické podpory, sociálně právního poradenství či praktických rad zprostředkovává nadační fond AutTalk také setkávání rodičovských skupin s přednáškami a diskuzemi. Více informací o nadačním fondu a možnostech pomoci se dozvíte na webu: www.auttalk.cz

web_autismus 2

 

Více z rubriky Nadace a pomoc

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.