Sociální sítě
Nahoru

Salon Exceptional Watches 2017 za dveřmi

Ve dnech 20.-21.10.2017 budou mít v Brně sraz všichni milovníci kvalitního času, protože zde proběhne už čtvrtý ročník prestižní hodinářské výstavy luxusních hodinek SEW. Návštěvníci se mohou těšit na mnoho novinek, zajímavé přednášky a setkání s novými značkami.

DSC_4158-01Pouhé tři roky existence stačily brněnskému Salonu k tomu, aby se zařadil mezi uznávané a vyhledávané hodinářské akce. Datum jeho konání si zapisuje do kalendáře čím dál víc hodinářských celebrit, odborné veřejnosti i zavedených jmen. V současnosti jde o jedinou výstavu luxusních hodinek v České i Slovenské republice a podle zahraničních návštěvníků z minulých let je SEW na opravdu evropské úrovni. Této mezinárodní výstavy se letos účastní vyslanci šesti zemí – kromě České republiky přijedou hodináři ze Slovenska, Švýcarska, Německa, Francie a Japonska.

sew 2016 vitrinaSeznam vystavujících se letos o něco rozšířil a obsahuje přes třicet různorodých značek – objevují se v něm jména zavedená a staletími ověřená, nezávislá esa oboru i méně známé, přesto ale výrazné značky: ArtyA, Ball, Biatec, Czapek Genéve., Doxa, Edox, Glycine, Grand Seiko, H. Moser & Cie., IWC, Louis Chevrolet, Maurice Lacroix, Omega, Ondřej Berkus,  Prim Manufacture 1949, Prokop & Brož, Rado, Raymond Weil, Sinn, Schaumburg Watch, TAG Heuer, Tutima, Union Glashütte, Zenith a další. Výstava už totiž získala vážnost mezi zástupci výrobců hodinek a v drtivé většině případů se na brněnském SEWu objeví členové vedení. Značku Czapek Genéve uvede na český trh osobně její CEO Xavier de Roquemaurel.

doprovodný programKonzervativní design bude zastupovat společnosti H. Moser & Cie., držitel loňského titulu výstavy SEW Watch of the Year 2016. I letos jsme se dočkali nového přírůstku v řadě Swiss Alp, půlnočně černého modelu Zzzz, a svou hravost značka dokázala i nevídanými mechanickými hodinkami s pouzdrem ze švýcarského sýra na řemenu s hovězí srstí. Hravostí je proslulý také revolucionář Yvan Arpa, jehož značka ArtyA budí úžas neotřelým spojením překvapivých materiálů a dokonalého zpracování. Na letošní basilejský veletrh přivezl například hodinky, jejichž číselníky zdobí motýlí křídla či mořské traviny, jenž nebudou chybět ani v moravské metropoli.

doprovodný program 2Letos na brněnskou výstavu poprvé zamíří i proslulá Omega, která letos slaví šedesáté výročí hned tří svých proslulých modelů: Railmaster, Seamaster a Speedmaster. Všechny tyto hodinářské ikony dostaly k narozeninám speciální edici, postavenou přesně podle původních plánů – s pouzdry o průměru 38 mm (Speedmaster a Seamaster) a 39 mm (Railmaster) – a ve speciálním balení. Strojek v případě Railmasteru a Seamasteru obsahuje koaxiální krokové ústrojí, zatímco u Speedmasteru najdeme v pouzdře tradiční kalibr 1861 s manuálním nátahem – odvozený od slavných chronografů Lemania.

DSC_4615Nelze nezmínit ani zástupce schaffhausenského giganta IWC, který do Brna přiveze nové vzezření ikonické kolekce Ingenieur, jenž nově překvapí svou subtilností a výrazně elegantnějšími proporcemi, než tomu bylo doposavad. Chybět nebudou ani mechanické komplikace, jako je například věčný kalendář, jenž značku proslavil. Kultovní technické řešení představí ale i další značky. Věčný kalendář nebude chybět ani v prezentaci manufaktury H. Moser & cie., Czapek Genéve odhalí svůj tourbillon v platině a Grand Seiko svůj revoluční systém Spring Drive, zajišťující vysokou přesnost a plynulost chodu nové generace hodinek. Letošní rok byl totiž pro značku zlomový a nevystupuje již jako podskupina gigantu Seiko, ale jako samostatný brand.

Zcela jedinečným rysem tohoto hodinkového setkání jsou také přednášky odborníků i samotných hodinářů. Letos se můžete těšit například na Ondřeje Berkuse, který odhalí svůj vývoj navazující na strojek s věčným kalendářem či na jeho tourbillon doplněný repeticí. Zajímavá bude určitě také prezentace neotřelého designu nové slovenské značky Biatec, která na Salonu oficiálně vstoupí na náš trh. Chybět nebude ani přední český odborník a nadšený sběratel Libor Hovorka, který tentokrát představí nejtenčí hodinky na světě. Sérii přednášek na téma české i mezinárodní hodinářské scény bude moderovat šéfredaktor časopisu Hodinky & Šperky Igor Sirota. A profesionální scénu bude zastupovat Jaromír Ondráček, uznávaný pedagog jediné české hodinářské školy.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.