Sociální sítě
Nahoru

Martin Brož: jedna ručka postačí

Ne všichni potřebují k životu absolutně přesný čas. Mnoho obdivovatelů hodinek však tíhne ke klasice a zápěstí si zdobí modely se základní trojicí ruček. Někteří však nechtějí ani to a bohatě si vystačí s minutovou a hodinovou. Český hodinář Martin Brož se však rozhodl eliminovat i to, a tak velmi decentní číselník jeho hodinek zdobí ručka jediná. Ta je navíc ručně vyráběna z oceli, která je popouštěná do modra a zatímco její dlouhý konec indikuje minuty na stupnici členěné po pětiminutových intervalech, její zašpičatělá protiváha směřuje na římská číslice určující hodiny.

 

Bílý číselník s tampónovým tiskem dokáže zaujmout dvojicí jemných stupnic, které jsou doplněny logem „Martin Brož Praha“ a informací, že hodinky jsou ručně vyráběným unikátem. Na zakázku však vzniká nejenom zdobení číselníku, ale také dekorace mechanického strojku, kterým byl v tomto případě zcela předělaný ETA Unitas 6497. A toho, že strojek je vizitkou hodináře, si byl pražský Martin Brož moc dobře vědom. Základnu strojku technologií PVD ošetřil a zabarvil dočerna, čímž dal vyniknout stříbřenému strojku s ručně rytými mosty. Jeho dominantní část, modřený pérovník, pak navíc ozdobil trojicí malinkatých briliantů. 

 

Velmi elegantní hodinky disponují ocelovým 42mm pouzdrem, které zkrášluje ručně rytá cibulovitá korunka. Gravírovaná je pak i spona koženého 22mm řemínku, který je prošívaný modrou nití. Pochází samozřejmě z osvědčeného pražského Ateliéru Šíma. Safírové antireflexní sklíčko je pak na hodinkách, které vznikají pod rukama mladého hodináře v dílně na Václavském náměstí, samozřejmostí. Podobné hodinky si lze na zakázku objednat na telefonním čísle 777 894 478 za cenu pohybující se kolem 100 000 Kč.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.