Sociální sítě
Nahoru

Psí portýr ve Fairmontu

Stojí vedle portýra, má také černý livrej, je úslužná, poslužná a nereptá. Loajální zaměstnanec! Pozice: společnice. Plat: za ubytování a stravu. A nejvíce ji zbožňují děti! Jste na pochybách? Nedoporučujeme vám žádný hampejz, ale luxusní hotel řetězce Fairmont. Waterfront v kanadském Vancouveru zaměstnává Holly, křížence žlutého a zlatého labradorského retrívra, který je bezplatně k dispozici na vycházku, zábavu s dětmi i přenocování v pokoji všem hostům, kteří na cestách postrádají svého chlupatého přítele.

Někdy vám ho do hotelu nedovolí vzít okolnosti, jindy hotel. Bez psa přitom nemůžete být. Holly, tak jako dalších deset čtyřnohých zaměstnanců řetězce Fairmont v Americe a Africe, se sice tomu vašemu mazlíčkovi jistě nevyrovná – k němu přece jen máte bližší vztah – je však plně navyklá na hotelové prostředí, respektuje nejen vás, ale hlavně personál, a ctí pravidla ubytování. Pro hosta neznamená žádné náklady ani starosti. Oddělení Pet Relations se stará o hygienu, venčení a stravu tichého společníka, je kdykoli na telefonu, pokud vás již jeho přítomnost omrzela.

Každý z labradorských retrívrů, kteří mají od přírody vřelý vztah k dětem, je vycvičen k pokoře a poslušnosti – od dětí tedy strpí leccos. Když však míra násilí převýší pohár jeho trpělivosti, nekousne, neožene se, odchází. Na obojku má kromě svého jména (pro vaše zapamatování) upevněnu vysílačku, která aktivuje signál v případě, že pes vydá zvuk na nezvykne vyšší frekvenci. Jinak totiž neštěká, nevyje. Pak musíte počítat s tím, že do vašeho pokoje přijde ochranka a psa vás zbaví.

Společnost vám může dělat nejen v budově a nejbližším okolí hotelu, ale také jako průvodce při výletě a rodinném pikniku. I kdyby jej děti náhodou někde uvázaly a zanechaly, nebo jste jej někde vysadili vozem a zapomněli, obsluha hotelu může na dálku aktivovat satelitní čip, vstřelený pod srstí, a svého zaměstnance objevit přes GPS pozici.

Psí společníka je v hotelové nabídce veden pod heslem „Canine Ambassador“ (na recepci vyslovujte „kejnajn“ – proto se také tato služba označuje anglickou zkratkou K9). Na servisu je skvělé to, že si můžete užít jen tu příjemnější část „vlastnictví psa“: radosti, žádné starosti. Zejména pokud cestujete s dětmi, stane se kterýkoli z jedenácti labradorských retrívrů (viz náš přehled hotelů Fairmont) pomocníkem na cestě k vytržení z nudy. Navíc zůstat s ním v kontaktu mohou děti i po odjezdu z hotelu, a to prostřednictvím „jeho“ e-mailové adresy nebo vlastní stránky na sociální síti Facebook.

Více z rubriky Romantika

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.