Sociální sítě
Nahoru

Melničenko odplul z Riviéry

Strávníci přímořských kaváren a restaurací v Saint Tropez mají o atrakci méně. Do dnešního odpoledne totiž dostávali k menu dezert zdarma. Tedy nikoli sladkou pochoutku, ale lahůdku, kterou měli od svého stolku jako na dlani a byla požitkem jen pro jejich zrak. Představte si, že obědváte v Grosseto Marině na vltavském nábřeží, a náhle vedle vás zakotví 119metrová loď. Ruský bankéř Andrej Melničenko si totiž s manželkou Alexandrou užívali na Riviéře. Jejich jachta byla středem pozornosti. A to přesto, že nikdo nemohl zblízka obdivovat tři palubní bazény, 6 kajut v čele s majitelovou o rozloze 2500 čtverečních stop, vířivky a 60palcovou plazmovou obrazovku na sluneční terase s královskou postelí na rotujícím disku – ano, majitel si při opalování musí připadat jako v mikrovlnce! Na mořský skvost se vzhledem luxusní lodičky, kterou navrhoval francouzský designér Philipp Starck, mohou vstoupit pouze oprávněné osoby, jež uspějí u snímače otisku prstu. Jachta stála 5,5 miliardy korun, Melničenkův majetek se odhaduje na 100 miiard korun. On však tvrdí, že jeho největším pokladem není konto ani loď, nýbrž jeho manželka, srbská modelka a miss z roku 2002. Mmm, tomu se říká poklona!

Aktuálně míří Melničko západním směrem obeplout Francii a nakoupit nějaké víno na jihozápadě tohoto státu.

Více z rubriky Jachty

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.