Sociální sítě
Nahoru

Nejdražší šampaňské z moře otevřeno!

Vinařství experti odkorkovali dvě lahve šampaňského, vyzvednutého ze dna Baltského moře. Jak už iLuxus.cz uvedl, v padesátimetrových hlubinách odpočívaly přes dvě stě let. Vzácný nález se podařil amatérským potápěčům u jižních břehů Aalandu, jednoho z 6500 ostrůvků kontrolovaných Finy. Značku odborníci stále neznají, pátrají v análech. Jedna lahev nicméně vykazuje prvky domu Veuve Cliquot, druhá domu Juglar. Těm se tedy věnovali.

Chutí byli nadšeni. „Ukázalo se, že staré lahve držené na dně oceánu jsou na tom lépe než v nejlepších vinných sklepích,“ prohlásil Richard Juhlin, jeden z nejznámějších odborníků na šampaňské, který se účastní i nejlepších degustací v Česku.

Juhlin popsal jako „mnohem intenzivnější a silnější víno, vonící po žampionech“, zatímco u Veuve Cliquot ocenil, že je „mnohem více Chardonnay s chutí po květinách a limetkách“.

Posudek znalců byl důležitý pro pozdější dražbu objevených lahví. Znalci rovněž určili vyvolávací cenu každé lahve na 100 000 EUR (cca 2 500 000 Kč).

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.