Belgická gastronomie boduje. Osm belgických restaurací si polepšilo v hodnocení v Michelin Guide pro rok 2011. Mezi nové jednohvězdičkové restaurace patří Alexandre a Kamo v Bruselu a Het Begaar a Bij Lam & Yin v Antverpách. Druhou hvězdičku navrch dostaly Nuance v městě Duffel a Aan Tafel bij Luc Bellings v Hasseltu, zatímco tři restaurace dostaly maximum – tři hvězdičky, a to De Karmeliet v Bruggách a Hof van Cleve v Kruishoutemu.
Vše ale není tak růžové. Šest belgických restaurací ztratilo svou hvězdu. Zhoršily se L’Ecasiller du Palais Royal, Marie a Bistrot du Mail v Bruselu, Fleur sur l’Eau v Dendermondu, Hoeve St-Paul v Hasseltu a Lummenu a Bistro Novo v Roeselaru.
Česko si bohužel nepolepšilo. Lépe je na tom i Lucembursko s dvouhvězdičkovou restaurací Mosconi. Michelinský žebříček říká, že jedna hvězda signalizuje velmi dobrou restauraci ve své kategorii, dvě hvězdy již excelentní službu, kterou stojí za to vyzkoušet, a tři hvězdy absolutní zážitek na nejvyšší světové úrovni.