Sociální sítě
Nahoru

Michelin Guide rozšířen o 8 restaurací z Belgie

Belgická gastronomie boduje. Osm belgických restaurací si polepšilo v hodnocení v Michelin Guide pro rok 2011. Mezi nové jednohvězdičkové restaurace patří Alexandre a Kamo v Bruselu a Het Begaar a Bij Lam & Yin v Antverpách. Druhou hvězdičku navrch dostaly Nuance v městě Duffel a Aan Tafel bij Luc Bellings v Hasseltu, zatímco tři restaurace dostaly maximum – tři hvězdičky, a to De Karmeliet v Bruggách a Hof van Cleve v Kruishoutemu.

Vše ale není tak růžové. Šest belgických restaurací ztratilo svou hvězdu. Zhoršily se L’Ecasiller du Palais Royal, Marie a Bistrot du Mail v Bruselu, Fleur sur l’Eau v Dendermondu, Hoeve St-Paul v Hasseltu a Lummenu a Bistro Novo v Roeselaru.

Česko si bohužel nepolepšilo. Lépe je na tom i Lucembursko s dvouhvězdičkovou restaurací Mosconi. Michelinský žebříček říká, že jedna hvězda signalizuje velmi dobrou restauraci ve své kategorii, dvě hvězdy již excelentní službu, kterou stojí za to vyzkoušet, a tři hvězdy absolutní zážitek na nejvyšší světové úrovni.

Více z rubriky Bary

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.