Sociální sítě
Nahoru

Miluira, retro lahůdka na elektřinu

Miluira. Odpusťte ten japonský slang (výrobcem je společnost Takayanagi). Klidně by se tento vůz mohl jmenovat Milujmě. Zamilujete si ho totiž okamžitě!

Není sice praktický – křeslo pojme jediného pasažéra, ale otevřená kabina a retro styl se prostě hodí na šálu kolem krku, bekovku a sluneční brýle. Cítíte to? Mmm… Nikdy však za vozem neuvidíte obvyklá oblaka dýmu, nepotřebujete ani startovací kliku. Je totiž poháněn leadacidovou baterií, která přece jen dokáže jiné divy než ta lithiová, kterou měli předchůdci tohoto „dědečka“.

Jet dokáže až šedesátkou, bez dobití ujede téměř 40 km. Cena je neméně sympatická – 75 000 USD (asi 1,5 milionu Kč). Dopřejte přátelům, ať vás obdivují nebo dokonce nominují na Nobelovu cenu za styl i vztah k životnímu prostředí…

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.