Sociální sítě
Nahoru

Mercedes-Benz vymění čtyři kola za dvě vrtule

Privátní cestování bude od letošního roku komfortnější a exkluzivnější. Svou luxusní limuzínu již nebudete muset měnit za několikráte propocené sedadlo ve stísněné kabině. Namísto toho jednoduše vyměníte svůj Mercedes-Benz za další model s třícípou hvězdou ve znaku. Ten se však namísto čtyř vyleštěných kol pyšní hned dvěma vrtulemi.

Vůbec první počin designového oddělení Mercedes-Benz Style se přitom představuje ve své reálné podobě pouhý rok od debutu konceptu vrtulníku Eurocopter EC145. První zákazníci si tak již nyní mohou ohmatat kabinu, která ideálně propojuje luxusní materiály, elegantní dřevěné panely a ambientní podsvícení, jaké znají majitelé limuzín třídy S nebo třídy E. Ve srovnání s pozemskými koráby však vrtulník nabízí také mnohem větší kapacitu na zavazadla.

Nebeskému Mercedesu-Benz nemůže ten pozemský konkurovat ani počtem sedadel. Při plném osazení odveze Eurocopter osm osob, čímž překonává i třídu R. Mnohem žádanější však budou varianty se čtyřmi či pouhými dvěma kůží čalouněnými křesly. Právě tyto modely jsou na privátní klientelu zaměřeny nejvíce, cestující na palubě mají k dispozici individuální klimatizaci nebo mohutné středové loketní opěrky ukrývající chladící boxy na šampaňské či výklopné obrazovky zábavních systémů.

O pohon se stará dvojice turbínových motorů, jejichž rotory byly optimalizovány pro co nejnižší hluk a vibrace. Cena se bude lišit v závislosti na vnitřní konfiguraci a výbavě, připravit si však již nyní můžete částku 5 500 000 USD, za kterou je k dispozici standardní verze Eurocopteru EC145. Ta je však oproštěna od jakýchkoliv zásahů designového oddělení Mercedes-Benz Style. Více informací o nově nastavené laťce v oblasti privátního cestování vám přinese magazín Top Class č. 4/2011.

Více z rubriky Tech

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.