Sociální sítě
Nahoru

Legenda Monaco pokračuje

Švýcarská avantgardní hodinářská společnost TAG Heuer představila svou novou vizi jedinečných hodinek Monaco. Ty se staly věhlasnými už v roce 1969 a od té doby patří k nejúspěšnějším hodinkovým designům všech dob! V posledních letech se navíc výrobce začal soustředit na vývoj vysokofrekvenčních strojků a letos představil chronografy pracující s přesností na setinu i na tisícinu sekundy! Internetový magazín iLuxus vám však jako první přináší fotky nové fúze mezi tradičním vzhledem ikonické linie Monaco a moderním dynamickým kalibrem s dvojicí setrvaček – Mikrograph!

 

Přesnosti 1/100 sekundy bylo docíleno pomocí automatického strojku Calibre 360, v jehož těle bijí dvě srdce. První setrvačka se stará o chod jicího strojku a vykoná 28 800 kmitů za hodinu, pracuje tedy s přesností na osminu sekundy. Vlásek setrvačky druhé, však musí pracovat o hodně rychleji a přesnosti na setinu sekundy bylo dosaženo 360 000 kmity v hodině! Skvostným pohledem je pak průhled skrze transparentní safírové dýnko. To je sevřené ve 43mm ocelovém pouzdře, které vychází z designu poněkud modernějšího exempláře Monaco 24. Samotný černý číselník se stříbrnými opalinovými detaily se vyznačuje specifickým trojrozměrným číselníkem, který disponuje indikací rezervy nátahu chronografu. O přesný čas a stopované úseky se nestarají pouze ručky, ale také rotující disky, které jsou v případě tohoto exklusivního klenotu umístěné na pozicích 3 a 9.

 

Hodinky MOnaco Mikrograph prozatím vzniknou v jediném kousku a budou draženy v září na aukci tradiční aukci v Monaku – Only Watch 2011. Více technických detailů o tomto modelu a o spolupráci s prestižním závodem Monaco Grand Prix již dle našich informací připravuje dokonce luxusní magazín TOP CARS, který kromě automobilů holduje i hodinkám se závodní DNA. A tu TAG Heuer rozhodně má…

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.