Sociální sítě
Nahoru

Mercedes-Benz SLS AMG ztratil křídla

Plánovali jste na podzim letošního roku návštěvu autosalonu ve Frankfurtu? Pak na dlouhou a úmornou cestu do německé metropole můžete klidně zapomenout. Ostatně, hlavní hvězda byla již představena. Automobilka Mercedes-Benz totiž po sérii oficiálních špionážních fotografií, kdy na voze byly zamaskovány pouze světla a logo, vypustila do světa snímky reálné. A je opravdu na co se dívat. Odstraněním pevných střešních panelů vůz dostal mnohem vyváženější proporce. Oželet však budete vzhůru výklopné dveře ve tvaru racčích křídel.

Právě dveře byly tím nejzásadnějším prvkem, který přiměl automobilku ke znovuzrození legendárního Gullwingu z 50. let minulého století. Historie se v tomto případě opakuje věrně do sebemenšího puntíku, i originál byl totiž představen nejprve jako kupé a později i jako roadster.

Současná verze díky použití moderních technologií nabrala ve srovnání s kupé pouhých 40 kg na zpevněních karoserie, s čímž 6,3litrový motor V8 o výkonu 571 koní nemá sebemenší problém. Stovku zvládnete z klidu za pouhých 3,7 s a rozjet se můžete až na 317 km/h. Samozřejmě bez plátěné střechy, jejíž skládání zabere pouhých 11 sekund a je možné do rychlosti až 50 km/h.

Uvnitř nechybí standardně dodávané kožené čalounění či unikátní systém ohřevu krčních partií, který má na starosti klimatizace umístěná v hlavových opěrkách sedadel. Nahoře bez tak můžete jezdit čtyřiadvacet hodin denně po celý rok. Z příplatků doporučujeme audio systém Bang & Olufsen nebo unikátní jednotku AMG, která zobrazuje částečnou telemetrii vozu. Očekávanou cenu okolo 5 000 000 Kč by měla automobilka potvrdit právě v době výstavní premiéry ve Frankfurtu.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.