Sociální sítě
Nahoru

Když tradice ožívá – Havelák

Ačkoli byl restaurant-klub Havelák původně otevřen jako multifunkční kulturní centrum, jeho útulné a komfortní prostory snadno dokáží posloužit i jako reprezentativní, např. při návštěvách klientů ze zahraničí. Právě ti z nich, kteří se do Prahy pravidelně vracejí, mnohdy prahnou po tradiční a ryze české kuchyni, kterou si rádi vychutnají v prostorech určených i místním lidem, nikoli pouze turistům. Jde jim o atmosféru, porozumění kultuře a samozřejmě o bližší poznání svého obchodního partnera. Právě pro tyto účely poslouží více než 350 míst k sezení ve stylovém konceptu Havelák, kde si lze vychutnat kromě tradičního širokého výběru destilátů také domácí slivovici, hruškovici nebo lahodně chlazenou tankovou Plzeň. O pivo a pivní hospodářství se stará pan Václav Jánský, který čepuje tento zlatavý mok již 35 let.

Havelák klade velký důraz na pečlivý výběr čerstvých surovin od drobných pěstitelů a chovatelů z Čech a Moravy. Domácí, obzvláště křehký chleba, pečený ve velké peci s bukovým a dubovým dřevem, zachovává původní babiččinu recepturu. Velmi efektní je prostor s otevřenou kuchyní a grilem „na očích“, nekuřáckým salónkem a tanečním parketem, nejvíce však zaujme samotný jídelní lístek. Obsahuje totiž široký výběr českých tradičních jídel a nechybí ideální „degustační menu po Česku“ – tedy  volná konzumace formou „All you can eat“. Za pouhých 380 Kč lze tedy ochutnat téměř vše od polévek, až po svíčkovou na smetaně, pečenou kachnu se zelím, jehněčí na česneku se špenátem a další české klasiky.

Restauraci Havelák lze objevit na „zlatém průsečíku“ mezi Staroměstským a Václavským náměstí v Melantrichově ulici 5. Kromě velkých porcí a ohromného výběru jídel jsou na pořadu pravidelné koncerty známých českých i zahraničních interpretů, zároveň však majitelé podporují vystoupení mladých talentů v oblasti pop, rock, folk a do budoucna by neměli chybět ani víkendové československé diskotéky. Stůl nebo box je možné rezervovat na tel.: 224 212 573 či www.havelak.cz.

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.