Sociální sítě
Nahoru

Když tradice ožívá – Havelák

Ačkoli byl restaurant-klub Havelák původně otevřen jako multifunkční kulturní centrum, jeho útulné a komfortní prostory snadno dokáží posloužit i jako reprezentativní, např. při návštěvách klientů ze zahraničí. Právě ti z nich, kteří se do Prahy pravidelně vracejí, mnohdy prahnou po tradiční a ryze české kuchyni, kterou si rádi vychutnají v prostorech určených i místním lidem, nikoli pouze turistům. Jde jim o atmosféru, porozumění kultuře a samozřejmě o bližší poznání svého obchodního partnera. Právě pro tyto účely poslouží více než 350 míst k sezení ve stylovém konceptu Havelák, kde si lze vychutnat kromě tradičního širokého výběru destilátů také domácí slivovici, hruškovici nebo lahodně chlazenou tankovou Plzeň. O pivo a pivní hospodářství se stará pan Václav Jánský, který čepuje tento zlatavý mok již 35 let.

Havelák klade velký důraz na pečlivý výběr čerstvých surovin od drobných pěstitelů a chovatelů z Čech a Moravy. Domácí, obzvláště křehký chleba, pečený ve velké peci s bukovým a dubovým dřevem, zachovává původní babiččinu recepturu. Velmi efektní je prostor s otevřenou kuchyní a grilem „na očích“, nekuřáckým salónkem a tanečním parketem, nejvíce však zaujme samotný jídelní lístek. Obsahuje totiž široký výběr českých tradičních jídel a nechybí ideální „degustační menu po Česku“ – tedy  volná konzumace formou „All you can eat“. Za pouhých 380 Kč lze tedy ochutnat téměř vše od polévek, až po svíčkovou na smetaně, pečenou kachnu se zelím, jehněčí na česneku se špenátem a další české klasiky.

Restauraci Havelák lze objevit na „zlatém průsečíku“ mezi Staroměstským a Václavským náměstí v Melantrichově ulici 5. Kromě velkých porcí a ohromného výběru jídel jsou na pořadu pravidelné koncerty známých českých i zahraničních interpretů, zároveň však majitelé podporují vystoupení mladých talentů v oblasti pop, rock, folk a do budoucna by neměli chybět ani víkendové československé diskotéky. Stůl nebo box je možné rezervovat na tel.: 224 212 573 či www.havelak.cz.

Více z rubriky Gastro

  • La Veranda: Restaurace s přidanou hodnotou

    Pražská restaurace La Veranda vstoupila do nového roku hned s několika oceněními a ještě k tomu přichází s novým sezónním menu....

    Jan Pešek11.2.2019
  • Glenmorangie whisky z divokých kvasinek

    První whisky vytvořená z divokých kvasinek z ječmene, který si pěstuje přímo palírna Glenmorangie, oslavuje desáté výročí kolekce Private Edition. Už celou...

    Libka Safr8.2.2019
  • Čínský nový rok oslavte speciálním menu v SaSaZu

    Číňané vstupují do nového roku. Nové éry, tentokrát ve znamení prasete, které evokuje blahobyt. Autenticitu bujarého veselí můžete ochutnat i vy....

    Aneta Šimonková5.2.2019
  • Šampaňské MUMM v novém designu

    G.H. Mumm představuje jednoho z nejúspěšnějších výrobců šampaňského na světě, jehož produkty vynikají prémiovou kvalitou a delikátně jemnou chutí. Nyní tato...

    Jan Pešek1.2.2019
  • Novinka v Cihelně. Hosté vybírají jarní menu

    S tímhle nápadem jste se v pražských restauracích ještě nesetkali. V malostranské Hergetově Cihelně, vyhlášené především díky skvělé poloze na břehu...

    Jan Pešek28.1.2019
  • V Kampa Parku brzy začne sezóna polární tresky

    Od ledna do března nabízí mnoho skandinávských restaurací menu založené na chutném mase polární tresky, která se smí lovit pouze v...

    Jan Pešek17.1.2019
  • The Macallan kolekce opět rekord

    Macallan vytváří neustále svými lahvemi historii prodeje whisky. A posledním prodejem kolekce čtyř lahví s názvem The Macallan Lalique Six Pillars...

    Libka Safr14.1.2019
  • Zajímavá akvizice bistra Sisters

    Za uplynulý rok usadili ke stolům kolem 100 000 hostů měsíčně a rozhodli se expandovat. Do svého portfolia zařadili na sklonku...

    Jan Pešek11.1.2019
  • Istanbul a Benátky v jedné kapsli

    Historické kořeny prvních kaváren a vzrušujícím prostředí jejich atmosféry, to vše pocítíte při pití šálku další limitované edice Nespresso. Společnost představuje...

    Libka Safr11.1.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.
  • Villa Journal
    Villa journal je jediný časopis zaměřený na rezidenční bydlení a orientuje se na špičkové realizace, moderní architekturu a nadstandardní služby z této oblasti.