Sociální sítě
Nahoru

Visconti a jeho Deklarace nezávislosti

Když byla perem Deklarace nezávislosti 4. července 1776 podepsána signatáři, učinila společnost důležitý krok v cestě za svobodou a také lidskými právy. Psacím perem si tak lze perfektně připomínat takto významnou událost. Právě proto se proslulá italská značka luxusních per rozhodla ku příležitosti oslav Dne nezávislosti představit exkluzivní plnicí pero nazvané příznačně „Declaration of Independence”. K dostání bude přesně 776 kusů ve stříbrném a pouhých 76 kusů ve zlatém provedení.

 Na těle pera je vyryto plné znění Deklarace, koncovku těla zdobí orel bělohlavý, jakožto symbol americké svobody, a ke každému krásnému peru je navíc v balení přiložena zdobená lupa pro zkoumání detailů dokumentu. Všechny doplňky jsou z mincovního stříbra pokoveného platinou se starobylou patinou a umně zdobeny. Uvnitř pera čeká speciální překvapení: mechanismus pístu obsluhuje Zvon svobody, symbol americké nezávislosti, který před několika lety imponoval i manufakturu Girard-Perregaux k výrobě jedinečných zlatých hodinek. Pero a lupa jsou baleny společně se svitkem ve speciální sběratelské kazetě z amerického ořechu, přičemž vrchní část této kazety je kožená s vyrytými jmény signatářů tohoto dokumentu.

Pro zaznamenání plného znění Deklarace nezávislosti na tělo pera používá Visconti svou sofistikovanou a velmi náročnou technologii “Scrimshaw“ (rytina zdobená malbou). Její tajemství spočívá ve vyrytí kontur do pryskyřice suchou jehlou a vyplnění této řezby černým chalkografickým inkoustem. Následně se nadměrný inkoust odstraní a povrch je ručně vyleštěn. Písmo je tak velké, aby bylo možné ho přečíst očima, a zároveň tak malé, aby zbyl prostor na kresbu Otců zakladatelů. Cenu stříbrného provedení je 81 000 Kč a lze jej pořídit na www.penshop.cz

Více z rubriky Móda

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.