Sociální sítě
Nahoru

Girard-Perregaux skládá poklonu mistrům

Nejslavnějšími hodinkami vycházející z tradiční manufaktury Girard-Perregaux jsou definitivně ww.tc a tourbillon s trojicí zlatých mostů. Právě vyobrazená žhavá novinka doplní první zmíněnou linii – world timer, která na svém číselníku nabízí disk s indikací noci/dne a času ve 24 časových zónách, jenž jsou znázorněné jednotlivými městy.

Tradiční Londýn, jakožto město, ve kterém se nachází královská observatoř Greenwich a kterým prochází nultý poledník, byl však nahrazen za přístav Portsmouth. Z disku měst zmizel i New York, který byl vyměněn za modře zvýrazněný Port Royal, kdysi slavný přístav Jamajky. Důvod? Slavná cesta Johna Harrisona, během které pracoval a zdokonaloval jeden ze svých největších vynálezů.

Jedinečné hodinky ww.tc John Harrison skládají hold jednomu z nejdůležitějších mužů hodinářské historie, který se paradoxně vůbec hodinářem neučil – v tomto oboru však zaperlil jako žádný jiný. Nejenom, že pod jeho rukama vznikaly ty nejpřesnější hodiny a hodinky, které byly zároveň prvními námořním chronometry 18. století, ale také se zapříčinil na rozdělení zeměpisné šířky po 15° a definoval hodinové posuny a tím i základní časové zóny.

Padesáti kusová limitovaná edice hodinek přiláká milovníky hodinek a historie především svým champlevé smaltovaným číselníkem. Z jeho středu pak vychází dvojice zlatých skeletovaných ruček, které náleží manufakturně vyráběnému mechanickému strojku. Tím je 4Hz GP033G0 s automatickým nátahem, jehož zlatý rotor disponuje rytinou připomínající legendární chronometr H4.

41mm pouzdro z bílého 18kt zlata je doplněné černým koženým řemínkem z aligátora se zlatou překlapávací sponou. Cenu modelu, který bude na objednávku k dispozici v Girard-Perregaux Boutique na pražském Staroměstském náměstí, zjišťujeme.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.