Sociální sítě
Nahoru

Nové mechanické edice Certina

Na český trh míří dvojice mechanických chronografů švýcarské společnosti Certina. Ty ocení hlavně milovníci formule 1, kteří pod rukávem svých obleků chtějí cítit motoristickou DNA a přesto nosit velmi elegantní a sofistikované hodinky. Tato švýcarská značka, z koncernu Swatch Group, totiž spolupracuje nejenom s týmem formule 1 BMW Sauber, ale má za sebou ambasadory zvučných jmen, jako je Robert Kubica, Pedro de la Rosa či Fabio Leimer.

Model DS-1 Chrono Limited Edition byl zhotoven v číslované edici čítající pouhých 500 exemplářů, přičemž každý z nich doprovází certifikát a speciální balení. Leštěné 43mm pouzdro s výrazným „hřibovitým“ tlačítkem chronografu chrání automatický strojek ETA Valjoux 7751, jehož plný kalendář doplňuje indikátor měsíčních fází a 24hodinového cyklu. Cena této speciální edice sport-chic vzhledu byla teprve nedávno stanovena na příznivých 51 390 Kč.

Náramkový chronograf DS Podium Valgranges se 44mm ocelovým pouzdrem zaujme antracitově zbarveným číselníkem, pod jehož saténovaným dekorem je uložený nový mechanický strojek. Automat, jak název linie napovídá, vychází právě z nových řad kalibrů ETA Valgranges a nese označení A07.231. Hojně vyhledávaná Certina po něm sáhla z důvodu jeho větší základny, než kterou disponuje běžně využívaný ETA Valjoux 7753, a výsledkem jsou nádherně vzdušně rozmístěné sčítače chronografu na číselníku. Rozměrnější je i věnec kalendáře a apertura pro datum je tak na obvodu číselníku a netlačí se blízko jeho středu. Tento elegantní chronograf lze pořídit za 43 690 Kč. Seznam prodejen pak uvádí distributor na stránách www.designtrade.cz.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.