Sociální sítě
Nahoru

Mercedes-Benz ustanovil nový rekord v driftování – 2,3 km!

Modely německé automobilky Mercedes-Benz jsou známé spíše svým pohodlím a spolehlivostí, nyní jsou však zapsány v Guinessově knize rekordů mnohem pozoruhodnějším činem. Testovací jezdec Mauro Calo totiž s vozem C 63 AMG ustanovil nový světový rekord v driftování. Na oválné dráze v britském Brooklands (podle níž mimo jiné dostal jméno model značky Bentley) dokázal jet bokem dlouhých 2308 metrů!

Po zajetí rekordního driftu se Calo svěřil magazínu iLuxus, čímž čtenářům v podstatě poskytl podrobný návod. „Nejprve musíte důkladně zahřát pneumatiky. Poté je potřeba vůz rozjet na rychlost přibližně 88 km/h a nechat zařazený třetí rychlostní stupeň. Následně vůz jen lehce utrhnete a volantem pozvolna korigujete. Nyní již vše záleží pouze na vaší preciznosti.“ Dokážete jej nyní překonat?

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.