Sociální sítě
Nahoru

Citizen řízený z vesmíru!

Ačkoli se ještě neví, jak veliká produkce modelu Eco-Drive Satellite Wave spatří světlo světa, už je jasné, že si Citizen připsal unikátní prvenství. Na basilejském veletrhu totiž představil vůbec první hodinky na světě řízené signálem z vesmíru! Revoluční technologie integrovaná v kalibru H990, který ke svému pohonu využívá světlo, vždy vyhledává jednu z 24 navigačních družic, kroužících 20 000 km nad povrchem Země, a dekóduje signál obsahující informaci o datu a přesném času. Zárukou akurátnosti je fakt, že jsou družice řízeny atomovými hodinami. Každá ze 24 navigačních družic oběhne Zemi jednou za dvanáct hodin, proto hodinky přijímají satelitní signál v jakémkoliv otevřeném prostoru –  v nekonečných vodách západního Pacifiku nebo na vrcholu nejvyšší hory světa. Nabízejí navíc i různé světové časy a užitečný věčný kalendář.

Kovový kroužek vsazený ve skleněném okruží jakoby se vznášel ve vesmíru – stejně jako satelit na oběžné dráze. Kulaté pouzdro z oceli a keramiky, které je svým zpracováním opticky odděleno od náramku, pak zdánlivě asociuje obraz země. Výtvarné pojetí pouzdra podtrhuje převratnou technologickou novinku značky Citizen která kombinací dobíjení světlem místo klasické baterie, a přijmu časových signálů  z vesmíru představuje hodinky, které půjdou vždy přesně. Spirálové elementy umístěné pod sklem po obvodu číselníku jsou nejen designovým doplňkem zdůrazňujícím spojení hodinek s vesmírem prostřednictvím rádiových vln, ale také symbolem světelných paprsků, které představují nevyčerpatelný přirozený zdroj energie.

Hodinky budou dostupné ke konci roku ve striktně limitované edici. Jejich cena však zatím nebyla stanovena, ale dá se předpokládat, že se bude pohybovat nad hranicí 100 000 Kč. Více informací by se mělo objevit ke konci prázdnin na www.citizen.cz.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.