Sociální sítě
Nahoru

Neobyčejný příběh postelí Hästens Vividus

Naprostá dokonalost, léty prověřené odborné znalosti předávané z generace na generaci a vášeň pro řemeslo. To jsou základní ingredience postele snů –  Hästens Vividus, která je vrcholem 150letého vývoje a poctivého řemesla. Málokomu za celou dosavadní historii lidstva se podařilo spát na takovéto posteli a jen několika vyvoleným se tento sen splní.

K výrobě postele bylo využito řemeslné techniky, jejichž tradice ve švédském nábytkářství sahá až do 50. let 19. století. Mnohé z těchto technik upadly v zapomnění s příchodem industrializace a věku strojů. Přesto využívání těchto tradičních řemeslných postupů nese záruku nejvyšší kvality. Každý jednotlivý kus se vyrábí na objednávku podle zadání zákazníka a celková výroba trvá 140 až 160 hodin.

Základ postele Vividus tvoří rám vyrobený z nejlepšího sosnového dřeva ze severských lesů, který je v rozích spojený na rybinu. Charakterizuje jej pevnost a odolnost. Díky použití tradičních a vyzkoušených technik je rám výjimečně silný a trvanlivý, a to bez použití jediného šroubu nebo hřebíku. Navíc velmi dobře vypadá. Jednotlivá žebra jsou v rámu uložena ve žlábcích a zajištěna dřevěnými kolíky. Střední žebra upevňují rybinové spoje s dubovými kolíky. Právě dubové dřevo patří k tradičnímu materiálu švédských řemeslníků. Nohy z nádherného olejovaného dubu jsou bezpečně připevněny ke spodní straně a dodávají posteli Vividus pevnou stabilitu a trvanlivost. Výroba takového rámu pro postel Vividus trvá zkušenému řemeslníkovi týden.

Vnitřek rámu vyplňuje len.  Na rámu leží pružinový systém Vividus. Jednotlivé pružiny se do něj umisťují ručně s přesností a pečlivostí. Navzájem se pak spojují trvanlivým vláknem. Díky tomuto ručně spojovanému pružinovému systému je postel Vividus krásně měkká a výjimečně pružná. Lněná výplň mezi pružinami navíc posteli Vividus zajišťuje naprostou tichost. Pružiny se nemohou otírat o dřevo ani o sebe navzájem. Na spodní části je použita prošívaná tkanina z bavlny té nejvyšší kvality. Pomocí hřebíčků ji pevně přitlučeme k rámu a zakryjeme ozdobným dubovým panelem, jenž rámuje spodní část postele. Střední část postele Vividus se skládá z dokonale vyvážené směsi koňských žíní, bavlny a vlny. Materiály klademe do několika silnějších vrstev, abychom zajistili pružnost a dokonalé pohodlí.

To vše činní postel Hästens Vividus produktem dokonalého řemesla v každém detailu a skutečným uměleckým dílem láskyplných rukou. Léta a generace posbíraných zkušeností a odborných znalostí se tak spojují v posteli, která poskytuje dokonalý odpočinek tělu i duchu. O jedinečnosti nejdražší postele na světě můžete přesvědčit v showroomech v Praze Hästens Concept Store, Vinohradská 33 a Brně Hästens Shop in Shop, Hněvkovského 67

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.