Sociální sítě
Nahoru

Omega s novým chronografem

Herec Daniel Craig nosil v posledních dvou filmech s agentem 007 hodinky Omega Seamaster Planet Ocean. Ty si od svého představení vydobyly vynikající pověst svou robustní konstrukcí, spolehlivostí, ale také citlivě zvolenými křivkami pouzdra a elegantní lunety. Hodinky jsou vhodným doplňkem formálního oblečení i náročných outdorových aktivit včetně potápění s přístroji. Na letošním veletrhu v Basileji byly představeny nové modely, které potěší příznivce high-tech materiálů i manufakturních strojků.

Standardem u potápěčských hodinek se stává luneta odolná proti poškrábání. Ta je u nových modelů z řady Planet Ocean vyrobena z technické zirkonové keramiky. Číslice a indexy na lunetě nejsou natištěny, ale propáleny laserem a následně zality unikátní slitinou Liquidmetal, kterou využívalo například Vertu při výrobě své první řady Ascent. Nehrozí tedy jejich ošoupání ani po mnohaletém intenzivním nošení hodinek. Zatímco dosud byla keramickou lunetou osazena pouze jedna limitovaná edice 1948 hodinek Omega Planet Ocean LiquidMetal, u všech nově představených potápěčských hodinek Omega je keramická luneta standardním respektive volitelným prvkem.

Model Seamaster Planet Ocean 600m Chronograph disponuje krásným 45,5mm titanovým pouzdrem, které právě keramická luneta s liquidmetalovou výplní zkrášluje. Uloženým mechanickým strojkem se stal první chronograf se sloupcovým kolem, který značka vyrobila s přítomností koaxiálního krokového ústrojí a křemíkovou setrvačkou Si14 – automatický kalibr Omega 9300. Potěší i skutečnost, že je na něj 4 roky záruka. Hodinky vodotěsné do 600 metrů lze pořídit za 195 600 Kč v Klenotnictví Dušák v ulici Na Příkopě či v nákupním centru Arkády. www.dusak.cz

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.