Sociální sítě
Nahoru

Moderní vzhled, tradiční ruční výroba a trocha rebelství

Ateliér W&F založil designér a hodinář Martin Weichert jako formu aktivního protestu špičkového designéra a zapáleného hodináře proti masové produkci hodinek, jejichž cenovky sice mají zpravidla šest číslic, ale jsou vyráběny na plně automatizovaných linkách. Dotyk lidské ruky v těchto výrobních prostorách nastane pouze tehdy, pokud je potřeba seřídit jednotlivé výrobní stroje. 

Pro Martina Weicherta se stalo osobní výzvou uvést na trh hodinky, které nabídnou zážitek koupě a vlastnictví hodinek s ručně vyráběnými součástkami a přitom zaujmou netradičním moderním designem, ve kterém se často opakuje motiv kruhu. Rotační tvar pouzdra z ušlechtilé oceli o průměru 44 mm nenarušují žádné výrazné nožky a to díky originálnímu způsobu spojení pásku a pouzdra s velmi vysokou odolností v tahu. Motiv kruhu respektuje boční profil pouzdra i zakončení hodinové ručky. Kruhový tvar pouzdra dále zdůrazňují tři ručně barvené vodorovné drážky. Vychýlená korunka s archaicky vroubkovaným povrchem zajišťuje vysoký komfort nošení hodinek bez ohledu na velikost či tvar zápěstí.

Produkce ateliéru W&F  se vyznačuje důrazem na ruční výrobu všech částí krom mechanického strojku a pouzdra, které jsou vyrobeny nejpovolanějšími firmami ve Švýcarsku a v Německu. Ostatní části (ručky, ciferník, nožky, pásek) jsou vyráběny v samotném ateliéru za použití historických technik, inspirovaných hodinářskými ateliéry 18. a 19. století. Samotné ručky jsou dohromady vyrobeny z více jak deseti součástek ze čtyř druhů kovu a tvoří plně trojrozměrné objekty. Mechanický strojek a číselník je v pouzdru uložen pomocí pružin a elastických bloků, které pohltí nemalou část energie při nešťastném nárazu či pádu na zem.

Stávající kolekce zahrnuje dva modely s ručně vyráběnými smaltovanými číselníky – hladce bílý číselník s černým potiskem a leptaný černý číselník. Jejich počet je omezen na 27 respektive 17 kusů. V průběhu září budou představeny další limitované edice, které vznikají ve spolupráci s významnými českými umělci a designéry. Další spolupracovníci a přátelé přispívají dlouhodobými konzultacemi v oblasti technologií, řemeslných technik či konstrukčně-technických inovací. Právě jim je vzdán hold názvem ateliéru Weichert & Friends.

Pro náročné zákazníky je připravena zakázková ruční výroba vysoce kvalitních kožených doplňků – pásků ke kalhotám, peněženek nebo dámských a pánských tašek.  Ruční výroba smaltovaných číselníků, způsob modření koncových částí ruček i ruční česká výroba kožených pásků a dalších doplňků zaručuje, že na celém světě nebudou existovat dva úplně stejné exempláře hodinek, jejichž cena se pohybuje nad hranicí 2 450 Eur.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.