Sociální sítě
Nahoru

Tento unikátní Lexus se zítra stane svatebním kočárem monackého knížete Alberta II.

Letošní rok se nese ve znamení královských svateb, ta nejmedializovanější však již proběhla na sklonku dubna. Sňatek monackého knížete Alberta II. tak byl díky britskému princi Williamovi poněkud zatlačen do pozadí, nyní se však o patřičný rozruch postaral svatební kočár. Tím je unikátní Lexus LS 600h ve verzi Landaulet.

O důkladnou přestavbu z decentní limuzíny na extravagantní kabriolet se postarala belgická společnost Carat Duchatelet, jež na voze strávila 2000 hodin práce. Nejprve bylo totiž třeba provést důkladné trojrozměrné simulace, které byly zaměřeny na tuhost vozu. Následně se vyměnila celá řada ocelových panelů karoserie za karbonové a kevlarové. Na podvozku se objevila celá řada výztuh, speciální úprava se týkala i koženého interiéru kvůli větší odolnosti.

Naprostý unikát však představuje průhledná stahovací střecha, která je vyrobena z jediného dílu. Ten váží pouhých 25 kg, přestože je 7 mm tlustý. Lexus jeho produkci zadal jedné francouzské společnosti, která běžně vyrábí okna pro letadla a helikoptéry. Vůz po svatbě skončí v Oceánografickém muzeu, kde si jej bude moci podrobně prohlédnout veřejnost.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.