Sociální sítě
Nahoru

Maurice Lacroix “Never Stop Moving”

Švýcarský Maurice Lacroix, specialista na retrográdní ukazatele, dosud vyvíjel vlastní mechanické strojky čistě s manuálním nátahem. Letos však udělal výjimku a vůbec poprvé představuje u svých strojků automatický nátah. Rozšíření vývoje vlastních automatů je součástí nového reklamního konceptu “Never Stop Moving” (Nikdy se nezastavuj). Samotnou myšlenku pohybu, jako stěžejního životního principu, rozvíjí nyní v nových automatech Masterpiece Calendrier Rétrograde Automatique a Masterpiece Double Rétrograde Automatique.

Premiéra prvních vlastních automatických kalibrů ML190 a ML191, jako v pořadí už 8. a 9. strojků vyvinutých a vyrobených v ateliérech Maurice Lacroix, se odehrála na letošním mezinárodním veletrhu Basel World 2011 (10. kalibrem byl ML156 použitém v převratném Masterpiece Roue Carée Seconde).

Nové mechanické strojky s automatickým nátahem své fanoušky zaujmou nejen atraktivními retrográdními ukazateli a perfekcionalistickým designem, ale také pohodlnější obsluhou, delší rezervou chodu (52 hodin!) a příznivou cenou – která je téměř o polovinu nižší než podobné, čistě mechanické modely. Lahůdkou, vhodnou do sbírky, jsou pak dvě 50 kusové limitované edice z 18kt růžového zlata, které v obou verzích doplňují běžnější ocelová provedení Masterpiece Calendrier Rétrograde Automatique a Masterpiece Double Rétrograde Automatique. Díky velkým pouzdrům (v oceli 43mm, ve zlatě 46mm) s tenčími okraji vzniká široký prostor pro předvedení čistého, elegantního číselníku s působivým uspořádáním funkcí. Příležitost vyniknout má samozřejmě díky spodnímu safírovému sklíčku také samotné srdce hodinek – ručně dekorovaný automatický kalibr vlastní výroby ML190 i ML191.

Zlaté provedení modelu Masterpiece Double Rétrograde Automatique vyjde na 436 800 Kč, zatímco Masterpiece Calendrier Rétrograde Automatique na 416 000 Kč. V oceli pak hodinky stojí „pouhých“ 145 600 Kč, respektive 124 800 Kč. V každém případě budou k dostání v síti Klenotnictví Altman – www.altman.cz.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.