Sociální sítě
Nahoru

Nejexkluzivnější whisky světa je na prodej v Praze

S největší pravděpodobností se již nejedná o exkluzivní drink, ale mnohem spíše o investiční nástroj. Osmapadesátileté whisky Dalmore Selene bylo totiž vyrobeno pouze 30 lahví, každá z nich je přitom vytvarována z portugalského křišťálového skla s ručně vyřezávanými stříbrnými detaily. Whisky je pro změnu pojmenovaná po řecké bohyni měsíce a symbolizuje všechno vkusné, krásné a božské. Do sudů byla plněna 7.června 1951, do lahví v roce 2009. Aroma citrusů, stopy sirupu a archivního sherry, zázvoru a koření doslova uchvátí všechny vaše smysly.

Ale teprve až doušek v ústech odhalí další tajemství této whisky – chuť marmelády, pražených kávových bobů, mleté skořice a čokoládového koláče se ideálně doplňuje s chutí švestek, meruněk, manga a portského vína. Jedinečná lahev a její ručně vyrobený box, výsledek nejpečlivější ruční práce, nenalézají sobě rovných. Celá produkce byla již před plněním do lahví vyprodána. Butik Pure Pleasure, který se nachází v prostorách pražského hotelu Hilton, může nabídnout ještě 2 poslední lahve tohoto skvostu. Připravte si však 17 490 EUR (428 505 Kč).

Více z rubriky Gastro

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.