Sociální sítě
Nahoru

Bulova Accutron: zaujaly i Bransona

Mechanický kalibr ETA Valjoux 7750 patří mezi léty osvědčenou klasiku, kterou využívají i velké značky, jako Breitling, Omega nebo Longines. Jedná se totiž o strojek s automatickým nátahem, jehož funkce doplňuje chronograf pracující s přesností na osminu sekundy a navíc nechybí indikace jména dne a data. Právě tuto 25kamennou ikonu hodinářského světa umístila nově do svých hodinek i americká Bulova, jejíž hodinky vznikající ve Švýcarsku, nesou označení Bulova Accutron. O této nové linii informovalo již poslední číslo magazínu Top Class, ve kterém se čistokrevný Brit Sir Richard Branson svěřuje, čím ho uhranuly. Sám si jich totiž pořídil hned několikero – jeho sbírku tak zkrášlují nově dva modely linie Kirkwood (jeden skeleton a jeden model s průhledem na setrvačku) a samozřejmě nový chronograf Gemini, který si užívá evidentně nejvíce.Označení Gemini vychází z druhého amerického pilotovaného kosmického projektu organizace NASA, se kterou Bulova velmi úzce spolupracovala. Do program Gemini, trvajícího od roku 1962 další čtyři roky, byly totiž integrované právě hodiny Bulova s 24hodinovým číselníkem. Novou linií hodinek tak skládá značka Bulova, s českými kořeny, poklonu programu, který splnil veškeré vytřené cíle a to v rekordně krátké době a při velice příznivých nákladech (5,4 miliard dolarů). Chronograf Bulova Accutron Gemini disponuje 42mm ocelovým pouzdrem, které je k dispozici i v provedení zlaceném. V každém případě nabízí elegantně gilošovaný číselník, který přehledně indikuje čas, chronografem měřené úseky i zmíněný datum a jméno dne ve dvojici apertur. Ochranu tvoří safírové sklíčko s antireflexní vrstvou – umístěné z obou stran, takže je možné sledovat i pohyb některých mechanických částí strojku. Hodinky jsou vodotěsné do 50 metrů.Cena modelů Gemini Chronograph nepřekročí 40 000 Kč a samozřejmě vychází ze zvoleného provedení pouzdra. K dispozici budou na přelomu září a října na koženém řemínku i ocelovém tahu, ale u českých prodejců si lze modely již rezervovat. V Praze je možné navštívit Klenotnictví Gammy v OC Palladium a v ulici Na Poříčí 1039, případně karlínské Hodinářství Volavka. Stránky výhradního dovozce jsou www.protime-sro.cz.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.