Sociální sítě
Nahoru

Louis Vuitton rozšíří výrobu svých kalibrů

Jeden z předních světových výrobců luxusního zboží, Louis Vuitton, oznámil začátkem července akvizici ženevské hodinářské dílny La Fabrique du Temps, která se specializuje na vývoj a produkci vysoce sofistikovaných mechanických strojků s vysokými komplikacemi, jako je tourbillon nebo minutová repetice.Ateliéry La Fabrique du Temps byly založeny teprve v roce 2007 a se značkou Louis Vuitton pracují od svých začátků. Její akvizice má posílíit hodinářskou výrobu Louis Vuitton, která je již od roku 2002 soustředěna do dílen v La Chaux-de-Fonds v srdci pohoří Jura. V tomto slavném švýcarském městečku vyrábí také vlastní mechanické strojky určené především linii Tambour. Integrace La Fabrique du Temps je důsledkem snahy společnosti Louis Vuitton vyrábět hodinky pouze v té nejvyšší kvalitě a budovat dále své know-how v oblasti vývoje a zdokonalování manufakturně vyráběných hodinkových strojků, přičemž La Fabrique du Temps bude i nadále plnit své závazky vůči externím klientům. 

Rozhodnutí o akvizici je v souladu se strategií společnosti Louis Vuitton vybírat si vždy zdroje nejvyšší odbornosti pro výrobu svých produktů. V roce 2009 se společnost Louis Vuitton rozhodla posílit svoji odbornou kapacitu v oblasti výroby kvalitních přírodních usní a založila v belgickém Estaimbourgu kožařský podnik Tanneries de la Comète. Ve stejném roce navýšila společnost Louis Vuitton výrobní kapacitu své obuvní manufaktury ve městě Fiesso d’Artico v regionu Veneto, který je jedním ze světových center řemeslné obuvní výroby.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.