Sociální sítě
Nahoru

Chcete jedno z nejexkluzivnějších Ferrari na světě?

Není nic krásnějšího než vlastnit Ferrari. Stále více kupujících však ohrnuje nos nad současnou produkcí, která je pro ně až příliš masová. A to přesto, že italská automobilka nevyrábí ročně více než 8000 exemplářů, do čehož počítáme i veškeré závodní modely. Není proto divu, že dražby vozů se Skákajícím koníkem ve znaku navštěvuje stále více zájemců, kteří by rádi svou garáž obohatili o část historie.

Nejnovější příležitost budou mít 19. a 20. srpna, kdy se v americkém Monterey bude konat další akce RM Auctions. Do ní je totiž kromě modelů 246 Dino, 340 Mexico, 750 Monza nebo 250 GT Europa zahrnuto také Ferrari 375 America Coupe z roku 1953. Tento model je jeden z nejvzácnějších, neboť vyrobeno bylo pouhých 12 kusů. Číslovka v jeho názvu odkazuje na výkon 4,5litrového motoru V12, který je schopen zrychlení 0-100 km/h za 7 sekund a dosáhne nejvyšší rychlosti 257 km/h. Snad ještě podstatnější je však tmavě červená karoserie od společnosti Vignale, jež byla vytvarována ručně. I proto se odhaduje, že cena vozu vystoupá až na 2 000 000 USD (35 000 000 Kč). Pokud o toto Ferrari máte zájem, stačí zaplatit 200 USD (3 500 Kč) za vstup pro dva, dražební katalog, večeři a recepci pro pozvané, která se odehrává v předvečer zahájení aukce. A poté již jen přihazovat a přihazovat…

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.