Sociální sítě
Nahoru

Nový Jaguar se ukáže na autosalonu ve Frankfurtu

Tradiční britská automobilka, kterou však aktuálně ovládají indické finance, se chystá s velkou pompou na autosalon ve Frankfurtu. Ten začíná v druhé polovině září, Jaguar na něm hodlá oslnit konceptem C-X16.

Pod jeho design se podepsal hlavní stylista značky Ian Callum, tvary však poměrně výrazně připomínají Aston Martin Vantage. Ten je podle očekávání hlavním soupeřem, Jaguar však kromě vzhledu a výkonu hodlá vsadit i na ekologii a ekonomičnost. Namísto motoru V8 tak dostane pod kapotu vidlicový šestiválec, který se bude vyznačovat nízkou spotřebou a emisemi. C-X16 bude k dispozici jako kupé i jako kabriolet, pokaždé však se dvěma sedadly v interiéru a zavazadelníkem dostatečným pro dva golfové bagy. Cena je ale prozatím velkou neznámou, stejně jako skutečné tvary vozu. Zveřejněna totiž byla pouze první skica.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.