Sociální sítě
Nahoru

Sabai podpoří imunitu před zimou

Thajské masáže a akupresura patří k nejstarším léčebným metodám a v poslední době nachází místo i v naší medicíně díky své obdivuhodné účinnosti. Na plosce nohy najdeme zakončení všech vnitřních orgánů v těle, přičemž intenzivním protlačováním dochází k jejich harmonizaci. Mezi nejdůležitější body obranyschopnosti těla pak patří reflexní bod brzlíku, který je hlavním orgánem imunity. Když tělo prožívá psychický stres, je tento bod „vypnutý“, jeho činnost totiž stojí tělo příliš mnoho energie, a my tak ztrácíme imunitní schopnosti. Reflexním bodem první pomoci jsou například ledviny, které jsou přirozeným detoxikátorem organismu. Další důležitým orgánem ovlivňujícím naší kondici je žlučník – když je v nepohodě, projeví se to například bolestmi hlavy, špatně fungujícím trávením.

Pokud si chcete ověřit na vlastní kůži jak to funguje, připravilo právě pro vás centrum thajských masáží SABAI podzimní program na podporu imunity a při své návštěvě si můžete dopřát hodinovou masáž FOOT NIRVANA. Nejedná se však pouze o masáž nohou, jak by se z názvu mohlo zdát.  Foot Nirvana má za cíl nejenom stimulaci vnitřních orgánů skrze reflexní body chodidel, ale postupuje také podél energetických linií (sénů) chodidel a dolní části nohou za účelem harmonizace toku energie tělem. Právě stimulace vnitřních orgánů a těchto drah je zaměřena na udržení a podporu normálních tělesných funkcí, a tím na zachování tělesného zdraví. Masáž probíhá většinou, tak jako v Thajsku, v pohodlných masážních křeslech, ve kterých více ležíte než sedíte. Na začátku masáže terapeutka přinese šálek čaje, a v její průběhu můžete na mapce nohou sledovat stav vnitřních orgánů. Terapeutka pak pomačkává jednotlivé body několikrát – pokud ucítíte bolest,  je to známka problému v určitém orgánu, který na mapce naleznete. Sami si tak podle ní můžete udělat obrázek o vlastním zdravotním stavu.

Při návštěvě Thajska uvidíte všude po ulicích masážní centra s řadou masážních křesel za sebou. Thajci masáže nohou absolvují několikrát týdně a preventivně tak harmonizují své vnitřní orgány. Předcházejí tak jejich onemocněním a následné farmaceutické léčbě, která je v Thajsku patřičně drahá. Preventivní léčba thajskými masážemi a reflexologií přetrvává po staletí právě díky své účinnosti. Farmaceutický průmysl sice na chvíli zasáhl i Thajsko, které si jej vyzkoušelo, brzy se však vrátilo k tradici se zjištěním, že je lepší nemoci předcházet a zabránit tak jejímu vzniku terapeutickým uměním thajských terapeutů.

SABAI – thai massage centers – naleznete ve Slovanském domě v ulici Na příkopě 22 v Praze 1 – www.sabai.cz.

Více z rubriky Fit

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.