Sociální sítě
Nahoru

Gioie et Co – z pohádky Tisíce a jedné noci

Umělecké téma inspirované „Arabian nights“ se stává leitmotivem nové řady šperků Gioie et Co, společnosti s osobní vizí „fast fashion“ konceptu. Tato byla  vždy součástí DNA této italské společnosti. Nicméně rychlost není všechno, Gioie et Co využívá současné trendy, odráží dlouholetou osobitost a pohrává si s nekonečnou představivostí. Šperky jsou vyrobeny ze stříbra v kombinaci s přírodními kameny, a díky svým neustále originálním variacím a inspirací v Islamic a Arabic Art se shledávají s velkou oblibou u dívek i žen, které milují pohádky Tisíce a jedné noci.

Gioie et Co šperky jsou navrženy i vyrobeny v Itálii. Design vychází v inspirace různých stylů života, hraje si s barvami, tvary a snaží se zaměřit na architekturu a dějiny umění, které byly v průběhu mnoha staletí symbolem krásy a harmonie. Kolekci Gioie et Co najdete jako jedinou v České republice v klenotnictví a hodinářství Altman na Václavském náměstí (www.altman.cz).Elisa Cosaro, designérka šperků Gioie et Co, dlouho studovala arabesky, typické pro islámské umění, které je možné vidět v palácích, mešitách i na nábytku, dále se věnovala kaligrafii, a pozornost věnuje také geometrickým vzorům a přírodním prvkům tak, aby vytvořila styl, zachycující ducha a sílu umění, které natolik obdivuje. Podařilo se jí najít rovnováhu mezi propojením tzv. „fast fashion“, tedy rychle se měnící módou (podle trendů a sezóny), s nesmrtelností uměleckých řemesel. Vytvoření nové nadčasové kolekce, která nikdy nezestárne a neztratí na své kvalitě, je výsledkem Elisiny trpělivé práce a kreativity.

Více z rubriky Dámský svět

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.