Sociální sítě
Nahoru

První ultrabook Aspire S3 měří pouhých 1,3 cm

Acer přestavil na berlínském veletrhu spotřební elektroniky IFA první ultrabook:  Acer Aspire S3, který spojuje nejlepší vlastnosti notebooku a mobilních zařízení. „Aspire S3 je navržen tak, aby splnil  skutečné nároky uživatelů. Spojuje základní vlastnosti smartphonu a tabletu, jako např. rychlé spuštění a připojení k internetu s dlouhou výdrží baterie. Aspire S3 v tenkém provedení nabízí jedinečné možnosti a představuje významný milník v historii vývoje notebooků Acer“ nechal se slyšet Campbell Kan, president Personal Computer Global Operations, Acer Inc.Aspire S3 charakterizují dvě nová inovativní řešení: Acer Green Instant On s ultrarychlou odezvou, efektivním využitím energie a zdokonaleným řízením spotřeby a Acer Instant Connect, které zprostředkuje přístup k internetu za pouhé 2,5 sekundy – tedy čtyřikrát rychleji než běžné notebooky.Acer Green Instant On umožňuje zvolit dva režimy spánku, z nichž se Aspire S3 probudí z překvapivou rychlostí: z režimu Spánku za pouhou 1,5 sekundu a z Hlubokého spánku za 6 sekund. S těmito inovativními úspornými řešeními dosahuje baterie Aspire S3 až padesátidenní výdrže – tedy delší výdrže než běžný mobilní telefon!Aspire S3 s tloušťkou 1,3 cm a hmotností necelý 1,4 kg   lze neobyčejně snadno přenášet. Je vybaven klávesnicí Acer FineTip typu chiclet standardní velikosti, která zajišťuje velmi pohodlné psaní. Celodenní používání zaručuje superlehká baterie s vysokou hustotou, která dosahuje až sedmihodinové výdrže. Aerodynamický design Aspire S3 se vyznačuje odolným a současně lehkým šasi ze slitiny hořčíku a hliníku a víkem s kovovým povrchem, který je stejně hladký jako hedvábí a na němž prsty nezanechávají otisky.

Ultratenký 13.3″ HD LED displej typu „open cell design“ přispívá k úspoře materiálů, protože hliníkový rám displeje je tvořen víkem a rámečkem. Takové řešení umožňuje dosáhnout neobyčejně tenkého profilu, který však zaručuje dostatečnou ochranu a přitom ve srovnání s běžnými konstrukcemi panelu přispívá ke snížení spotřeby energie při výrobě.Ceny všech konfigurací pro ČR zatím nejsou známy, ale podařilo se nám zjistit, že cena Aspire S3 s procesorem Intel Core i5-2467M, 4GB DDR3 a s harddiskem 240GB typu SSD s operačním systémem Windows 7 začíná na ceně 29 990Kč.

Více z rubriky Počítače

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.