Sociální sítě
Nahoru

Lexus LFA dosáhl rekordního času na Severní smyčce okruhu Nürburgring

Dle oficiálních zpráv absolvovala automobilka Lexus letošního 31. srpna výkonnostní testy s dvoumístným sportovním speciálem LFA Nürburgring Package na závodním okruhu Nürburgring. Na severní smyčce (Nordschliefe) tohoto okruhu, kde též probíhala část vývoje LFA, dosáhl profesionální jezdec a testovací pilot LFA Akira Iida času 7:14.64. V rámci výkonnostního testu byly použity pneumatiky Bridgestone Potenza RE070, které jsou zároveň standardním homologovaným obutím pro tuto verzi LFA.LFA v úpravě Nürburgring Package se začne vyrábět v roce 2012. Vůz v porovnání se standardní variantou LFA prošel řadou úprav zlepšujících jeho vlastnosti při jízdě na závodních okruzích. LFA Nürburgring Package se bude vyrábět v rámci omezené výrobní série LFA čítající pouhých 500 kusů. Součástí úprav Nürburgring Package je přední spoiler z materiálu CFRP (plast vyztužený uhlíkovými vlákny) a pevné zadní křídlo ze stejného materiálu ke zlepšení aerodynamických parametrů. LFA Nürburgring Package má rovněž podvozek upravený pro závodní okruhy a zakázková kola pro co nejlepší ovladatelnost a stabilitu jízdy. Oproti standardnímu provedení LFA, které nabízí 412 kW (560 k), byl výkon LFA Nürburgring Package zvýšen na 420 kW (571 k).

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.