Hodinky | 19.9.2011 | Jan Lidmaňský

Nové Lüm-Tec hodinky pro volný čas

V průběhu uplynulého víkendu navštívil Prahu výhradní dovozce hodinek Lüm-Tec pro celou Evropu (www.lum-tec.eu), aby představil nejnovější kolekci svých identických časomír. Jeho jednání s exklusivním měsíčníkem Zbraně & náboje se zúčastnil i portál iLuxus, který vám jako první přináší nejzajímavější model: Super Combat B1. Jedná se o hodinky s militantní duší, které svým vzhledem vycházejí z původního modelu Combat B1, došlo ovšem k zvětšení pouzdra a změně mechanického strojku.Zatímco původní hodinky disponovaly čínským strojkem, letošní novinka se pochlapila a sáhla po osvědčeném švýcarském kalibru ETA Unitas 6498-1. Jedná se tedy o rozměrný rhodiovaný strojek s manuálním nátahem, který číselník doplňuje mimostředně uloženou sekundovou ručkou na pozici 6. Jeho povrchovou úpravu, ženevské pruhy, lze sledovat skrze spodní safírové sklíčko.

Pouzdro oproti minulým letům povyrostlo o dva milimetry – na nynějších 45 mm. Zůstalo mu ovšem stejné DNA. Americká společnost Wiegand Custom Watch, LLC však tentokráte sáhla po titanu, ze kterého kromě pouzdra je i nová šroubovací korunka. Velmi efektní je i PVD povrchová úprava v šedém zbarvení „gun metal“.Temně černý číselník využívá pro zvýraznění indexů, číslic a dýkovitých ruček luminiscenčního materiálu GX lume. Ten byl nanesen hned v osmi vrstvách, což zajišťuje opravdu perfektní čitelnost údajů – společnost tuto technologii nazývá MDV, tedy Maximum Darkness Visibility.

Hodinky Super Combat B1, které sázejí na zvýraznění minutových dílů na místo hodinových, vycházejí z limitované edice 999 kusů. Zatím jich však bylo vyrobeno pouhých 100, z nichž některé bude možné pořídit u jediného pražského prodejce. Hodinářství Martin Brož sídlí v pasáži Jalta na Václavském náměstí 28 (www.leteckehodinky.cz) a v jeho nabídce budou modely Super Combat B1 i Super Combat B2 s cenovkou 900 Eur (tedy asi 22 500 Kč) za kus. Součástí balení je i zelený a černý NATO nylonový řemínek s dvojicí náhradních stěžejek.

Související články
reklama
Nenechte si ujít další zajímavé články
Copyright © RF-Hobby.cz
Provozovatel: RF HOBBY, s. r. o., Bohdalecká 6/1420, 101 00 Praha 10, IČO: 26155672, tel.: 420 281 090 611, e-mail: sekretariat@rf-hobby.cz