Sociální sítě
Nahoru

Vzpomínka na historické Revue Thommen

Většina sportovních hodinek současnosti disponuje velkými pouzdry, dynamickým designem a komplikovanými strojky. Manufaktura Revue Thommen se však rozhodla představit pravý opak. Před pár lety oprášila design svých sportovních hodinek ze 30. let minulého století, kdy byl motorový průmysl stále ještě v ranných začátcích, a zhotovila pro fanoušky motorismu a horologie jeho reedici. A to opravdu přesnou.Ocelové pouzdro totiž měří stále svých 36 mm a číselník nechrání safírové sklíčko, nýbrž plexisklo. V nitru modelu Revue Sport 30s je uložen dokonce vlastní manufakturně vyráběný kalibr GT 12, který je díky své velikosti dnes využíván spíše při výrobě dámských mechanických hodinek. Každopádně vlásek tohoto kalibru, který se vyrábí už od roku 1965, vykoná 19 800 kmitů za hodinu a malá mimostředná sekundová ručka tak má krásný plynulý pohyb. Hodinky z limitované edice 300 kusů, které bylo možné obdivovat i na výstavě Umění řemesla hodinářského na pražském orloji lze ještě stále pořídit v Hodinářství Malát v Kladně (tel.: 312 247 507) za 26 900 Kč.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.