Sociální sítě
Nahoru

TAG Heuer Mikrotimer za 65 000 dolarů! To je skoro zadarmo…

V předposledním vydání informoval exklusivní magazín Top Class o jedinečném konceptu avantgardní švýcarské legendy TAG Heuer. Jednalo se o revoluční Mikrotimer Flying 1000 Concept Chronograph, o jehož produkci v březnu na basilejském veletrhu nikdo snad ani nemohl snít. Na základě dnešních novinek, potvrzených přímo z centrály, se však podařilo vývoj uspíšit a do konce roku by se měly hodinky objevit v první edici deseti kusů! Co víc? Cena modelu byla stanovena na pouhých 65 000 dolarů, tedy rámcově 1,3 miliónů korun, což je za takový počin téměř zanedbatelná částka.

Jedná se o vůbec první mechanický chronograf se sloupcovým kolem, který je schopen měřit a indikovat stopovaný čas s přesností na tisícinu sekundy! Znamená to, že vlásek setrvačky integrovaného chronografu musí vykonat neuvěřitelných 3 600 000 kmitů za hodinu, takže centrální tyrkysová ručka vykoná tisíc kroků v sekundě a během tohoto intervalu doslova obletí celý číselník jednou do kola. Bílá středová se pak stará o setiny sekundy a pomocí pětisekundového sčítače na pozici 6 lze odečítat i jednotlivé desetiny. Pří výrobě konceptu Mikrotimer Flying 1000 Concept Chronograph bylo přihlášeno neuvěřitelných 11 patentů – jedním z nich je využívání samotného vlásků bez věnce setrvačky. Tyto titanové hodinky využívají konceptu využívaného u modelu Heuer Carrera Mikrograph 1/100th Second a disponují tak dvojicí setrvaček. Frekvence toho, který se stará o jicí mechanismus a indikaci hodin je pak pouhých 4 Hz, což je 125x pomalejší nežli zmíněný chronograf.

http://www.youtube.com/watch?v=RcjQ43_4hZ0

Pokud máte o model zájem, zkuste oslovit exklusivní prodejnu TAG Heuer Boutique v Pařížské ulici v centru Prahy, ale zřejmé je, že celosvětová poptávka je natolik vysoká, že se na tuzemský trh letos model nedostane. Dobrou zprávou je však fakt, že příští rok plánuje TAG Heuer produkci dalších exemplářů, ta však nepřekročí 20 kusů.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.