Sociální sítě
Nahoru

Český jezdec v Mistrovství světa v rally ve voze WRC odstartuje ve Walesu v elitní kategorii

 „Zaručené“ zprávy o možném startu posádky Czech Ford National Teamu v MS v rally s vozem nejsilnější kategorie WRC se objevovaly v průběhu celé letošní sezóny, ve které česká dvojice svádí souboje v šampionátu SWRC. Realitou se však stanou teprve 10. listopadu po půl třetí odpoledne. To se bude na startovní rampu Wales Rally GB ve dvacetitisícovém velšském městečku Llandudno blížit FORD FIESTA WRC s posádkou Prokop – Tománek v kokpitu. Po dlouhých 4 letech opět česká dvojice v elitní kategorii, ve společnosti rallyových ikon jako je Loeb, Hirvonen, Solberg nebo Sordo.

„Splněný sen – zní to sice jako to nejprofláknutější klišé, ale lépe se ten pocit asi popsat nedá“, říká šťastný Martin Prokop, český velvyslanec hodinářské značky Edox. Ačkoli se stal v roce 2009 juniorským mistrem světa (vozy s jednou poháněnou nápravou) i vicemistrem světa v kategorii produkčních vozů, přesto, že byl loni třetí v SWRC (MS vozů kategorie S2000) a letos před posledním závodem figuruje na stejné pozici, přesto bude druhý listopadový víkend vrcholem jeho desetileté kariéry. „Nepochybně! Ačkoli pro příští sezónu ještě nemůžeme nic potvrdit, pevně věřím, že to bude začátek úplně nové etapy v mém rallyovém životě. Nervozita? Možná. Zdravé rozechvění? Ano. Radostné očekávání? Rozhodně!,“ popisuje pocity před svým prvním nahlédnutím do elitní kategorie. WRC, Formule 1 a Moto GP jsou v motoristickém světě zóny pro vyvolené. Pro ty, kdo dokáží, že patří mezi nejlepší.Právě těm nejlepším a největším milovníkům závodů WRC jsou určeny i hodinky X-Treme Pilot III Limited Edition, které byly představeny letos po velkých úspěších předchozích modelů věnovaným závodům WRC, se kterým začal švýcarský Edox spolupracovat v roce 2010. Nová série si pro své „jedovaté“ zelené vzezření získala jedinečnou přezdívku – „Bad boy“. Jejím hlavním rozpoznávacím znakem je totiž právě robustní zelené tlačítko chronografu z eloxovaného hliníku, které slouží se spouštění a zastavování stejně barevné centrální sekundové ručky. Tlačítka jsou záměrně umístěná na opačné straně 45mm titanového pouzdra a uložený quartzový strojek Ronda 5021.D je tedy otočený o 180°. Černý karbonový číselník pak tématicky doplňuje kaučukový řemínek. Cena modelu z limitované edice 1000 kusů je 49150 Kč.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.