Sociální sítě
Nahoru

Královská krmě v pražském království kachen: Perpetuum

Co má společného lahodně znějící a ještě lépe chutnající „Domácí svíčková omáčka s masem z konfitovaného kachního stehýnka s petrželovou nádivkou a zkaramelizovanou kořenovou zeleninou“ s ještě výraznějším „Ragout z konfitovaného kačeřího prsa s grilovanými kousky Foie Gras, borůvkovou nádivkou a borůvkovou pěnou“? V první řadě je to unikátní interpretace zpracování kachního masa, které je pro českou kuchyni toliko typické a v poslední době, jakoby se z jídelníčků luxusních restaurací vytrácelo. Druhým společným znakem těchto téměř královských chodů je jejich zařazení na zcela nový jídelní lísek značně vyhraněné restaurace Perpetuum v pražských Dejvicích, která kachny opravdu miluje.

Velkou novinkou, tedy kromě zmíněného obnoveného menu, kterému vévodí podzimní delikatesa „Kachní prso Barberie na teplém salátu z lesních hub, brusinek a sladkých kaštanů s petrželovou nádivkou a silnou kachní šťávou“, je i otevření další části restaurace, která se proměnila ve vinotéku. Právě v ní se budou pořádat toliko žádané degustace vín či čokolád, které do budoucna doplní i jiné pochutiny, jako jsou například sýry či olivy.

„Určitě se můžete těšit na prolnutí světových chutí i nové úpravy vaření, díky kterým vznikají lehká jídla v překvapivých kombinacích“ hlásá Tomáš Iltis, šéfkuchař restaurace. Portál iLuxus přitakává. Ať už se totiž jedná o netradičně sestavené degustační menu, samotné předkrmy nebo sladké dezerty, vždy dokáže Perpetuum příjemně překvapit. Důležité je také to, že konfitované či marinované kachní maso vždy dokonale dokáže sladit s vínem ze všech koutů světa.

Pokud hledáte zajímavé oživení vašeho jídelníčku či zajímavou a stylovou restauraci, pak je Perpetuum tou správnou volbou. Nachází se jen pár kroků od Vítězného náměstí a její doménou jsou právě „kachní jídla v tradiční „babičkovské“ kvalitě, avšak v moderním pojetí s francouzským šarmem a elegancí.

Více z rubriky Degustace

  • Jarní překvapení restaurace Triton: Steak od umělé inteligence

    Z krápníkové jeskyně do umělého mozku. Zažijte gastronomické dobrodružství, které překračuje hranice minulosti a vstupuje do zářivého světa budoucnosti. Restaurace Triton...

    Marek Zelený25.3.2024
  • Deer s novým kreativním menu

    Vyhlášená restaurace Deer v historickém centru Prahy představuje nové menu. Šéfkuchař Lubomír Dolejš opět nezklamal a menu pošoupl opět výše. Je...

    Marek Zelený18.3.2024
  • Vítězka Bocuse d’Or Léa Linster v Trezoru Špork

    V Trezoru Špork, který je součástí restaurace Červený Jelen, proběhlo v minulém týdnu další pokračování seriálu gastronomických událostí se světovou špičkou...

    Marek Zelený11.3.2024
  • Gastronomická show jara proběhne už 11. března

    V holešovické restauraci PRU58 se 11.3. od 18 hodin uskuteční gastronomická show jara. Collaboration akce spojí 3 kuchařské osobnosti, a to...

    Jan Pešek6.3.2024
  • Nebeské menu připraví Patrik Bečvář

    Zážitkově gastronomická atrakce Večeře v oblacích už patří k podzimní Praze stejně jako Karlův most či Pražský hrad. Oběd či večeře...

    Marek Zelený6.2.2024
  • Gregův speciální večer v Pru58

    V úterý 14. listopadu 2023 od 18:30 se uskuteční ojedinělá degustační večeře v podání australského šéfkuchaře Grega Haynese v PRU58. Speciální...

    Marek Zelený8.11.2023
  • Champagne Festival v hotelu The Mozart Prague

    Hotel The Mozart Prague se pyšní svou účastí na prestižním Champagne Festivalu Grand Jour de Champagne, který se bude konat od...

    Jan Pešek3.11.2023
  • Štěpánova degustace

    Nejrozkvetlejší restaurace PRU58 v pražských Holešovicích představila své nové večerní menu. Stojí za ním executive chef a majitel v jedné osobě...

    Jan Pešek30.10.2023
  • Speciality v restauraci Triton opět překračují hranice možného

    Nové podzimní menu zážitkové restaurace Triton, ukryté v kouzelné secesní jeskyni pod Václavským náměstím, opět překračuje hranice běžného a možného. Ambiciózní...

    Marek Zelený21.9.2023
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.