Sociální sítě
Nahoru

Královská krmě v pražském království kachen: Perpetuum

Co má společného lahodně znějící a ještě lépe chutnající „Domácí svíčková omáčka s masem z konfitovaného kachního stehýnka s petrželovou nádivkou a zkaramelizovanou kořenovou zeleninou“ s ještě výraznějším „Ragout z konfitovaného kačeřího prsa s grilovanými kousky Foie Gras, borůvkovou nádivkou a borůvkovou pěnou“? V první řadě je to unikátní interpretace zpracování kachního masa, které je pro českou kuchyni toliko typické a v poslední době, jakoby se z jídelníčků luxusních restaurací vytrácelo. Druhým společným znakem těchto téměř královských chodů je jejich zařazení na zcela nový jídelní lísek značně vyhraněné restaurace Perpetuum v pražských Dejvicích, která kachny opravdu miluje.

Velkou novinkou, tedy kromě zmíněného obnoveného menu, kterému vévodí podzimní delikatesa „Kachní prso Barberie na teplém salátu z lesních hub, brusinek a sladkých kaštanů s petrželovou nádivkou a silnou kachní šťávou“, je i otevření další části restaurace, která se proměnila ve vinotéku. Právě v ní se budou pořádat toliko žádané degustace vín či čokolád, které do budoucna doplní i jiné pochutiny, jako jsou například sýry či olivy.

„Určitě se můžete těšit na prolnutí světových chutí i nové úpravy vaření, díky kterým vznikají lehká jídla v překvapivých kombinacích“ hlásá Tomáš Iltis, šéfkuchař restaurace. Portál iLuxus přitakává. Ať už se totiž jedná o netradičně sestavené degustační menu, samotné předkrmy nebo sladké dezerty, vždy dokáže Perpetuum příjemně překvapit. Důležité je také to, že konfitované či marinované kachní maso vždy dokonale dokáže sladit s vínem ze všech koutů světa.

Pokud hledáte zajímavé oživení vašeho jídelníčku či zajímavou a stylovou restauraci, pak je Perpetuum tou správnou volbou. Nachází se jen pár kroků od Vítězného náměstí a její doménou jsou právě „kachní jídla v tradiční „babičkovské“ kvalitě, avšak v moderním pojetí s francouzským šarmem a elegancí.

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.