
Královská krmě v pražském království kachen: Perpetuum

Co má společného lahodně znějící a ještě lépe chutnající „Domácí svíčková omáčka s masem z konfitovaného kachního stehýnka s petrželovou nádivkou a zkaramelizovanou kořenovou zeleninou“ s ještě výraznějším „Ragout z konfitovaného kačeřího prsa s grilovanými kousky Foie Gras, borůvkovou nádivkou a borůvkovou pěnou“? V první řadě je to unikátní interpretace zpracování kachního masa, které je pro českou kuchyni toliko typické a v poslední době, jakoby se z jídelníčků luxusních restaurací vytrácelo. Druhým společným znakem těchto téměř královských chodů je jejich zařazení na zcela nový jídelní lísek značně vyhraněné restaurace Perpetuum v pražských Dejvicích, která kachny opravdu miluje.
Velkou novinkou, tedy kromě zmíněného obnoveného menu, kterému vévodí podzimní delikatesa „Kachní prso Barberie na teplém salátu z lesních hub, brusinek a sladkých kaštanů s petrželovou nádivkou a silnou kachní šťávou“, je i otevření další části restaurace, která se proměnila ve vinotéku. Právě v ní se budou pořádat toliko žádané degustace vín či čokolád, které do budoucna doplní i jiné pochutiny, jako jsou například sýry či olivy.
„Určitě se můžete těšit na prolnutí světových chutí i nové úpravy vaření, díky kterým vznikají lehká jídla v překvapivých kombinacích“ hlásá Tomáš Iltis, šéfkuchař restaurace. Portál iLuxus přitakává. Ať už se totiž jedná o netradičně sestavené degustační menu, samotné předkrmy nebo sladké dezerty, vždy dokáže Perpetuum příjemně překvapit. Důležité je také to, že konfitované či marinované kachní maso vždy dokonale dokáže sladit s vínem ze všech koutů světa.
Pokud hledáte zajímavé oživení vašeho jídelníčku či zajímavou a stylovou restauraci, pak je Perpetuum tou správnou volbou. Nachází se jen pár kroků od Vítězného náměstí a její doménou jsou právě „kachní jídla v tradiční „babičkovské“ kvalitě, avšak v moderním pojetí s francouzským šarmem a elegancí.“