Sociální sítě
Nahoru

Prestižní „Nikon Kalendář 2012“ vyšel ve třetím vydání a přispěl částkou 169 500 Kč na léčbu dětí

Prvního listopadu proběhlo v Hudebním divadle Karlín v Praze slavnostní vyhlášení výsledků 3. ročníku soutěže Nikon Kalendář – moje srdeční záležitost. Odborná porota v čele s předsedou panem Stanislavem Pokorným vybrala z celkového počtu 1 668 přihlášených fotografií padesát semifinálových. Mezi nimi bylo i dvanáct fotografií, které ozdobily vydání prestižního Nikon Kalendáře pro rok 2012 a které byly jako každoročně až do slavnostního večera utajené. Kalendář pokřtil Doc. MUDr. Zdeněk Kabelka, přednosta Kliniky ušní, nosní a krční UK 2. LF a FN Motol. Ten na slavnostním večeru hosty seznámil s problémem kochleární implantace u dětí a představil také svoji dětskou pacientku, která byla úspěšně implantována a zařadila se tak mezi ostatní slyšící děti.

Po křtu následovala dražba 12 vítězných fotografií z kalendáře pro rok 2012. Díky velkému zájmu přítomných hostů došlo na slavnostním večeru také k vydražení některých semifinálových fotografií. Výtěžek z dražby fotografií a dobrovolný příspěvek 10 000 Kč od společnosti Nikon tak přinesl Klinice ušní, nosní a krční UK 2. LF a FN Motol dar ve výši 169 500 Kč. „Máme velkou radost z toho, že se v soutěži opět objevilo tolik pěkných fotografií, o které byl v dražbě velký zájem. Doufám, že noví majitelé těchto originálních fotografií budou mít z vydražených uměleckých děl radost a že jim budou připomínat den, kdy přispěli na kochleární implantace. Díky jim si další malý pacient může poslechnout hlas své maminky, v budoucnu přednášku na vysoké škole nebo svoji oblíbenou kapelu“, uvedla marketingová ředitelka společnosti Nikon, Eva Čížková.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.