Sociální sítě
Nahoru

Osmidenní Portofino konečně v Praze

Horkou novinkou švýcarské manufaktury IWC na předvánočním trhu se staly nové modely hodinek IWC Portofino. Právě manufaktura IWC je proslulá výrobou velmi kvalitních hodinek s německy čistým a čitelným designem. Její časoměrná zařízení mají nadčasový design, který nepodléhá krátkodobým módním trendům a plně naplňuje motto německé umělecké školy Bauhaus: „Umění a technika mají vytvořit nový celek“. Ať už se podíváte na kolekce hodinek IWC Pilot, IWC Portugese nebo IWC Portofino, vždy naleznete pouzdra jednoduchých tvarů. Na první pohled. Při bližším pohledu ale objevíte křivky a hrany, které jsou perfektně vyváženy, spojeny a tvoří dokonalý celek. Tvar pouzdra i navazující zakřivení číselníku a sklíčka budou vzbuzovat obdiv i po dlouhé době nošení. Mnoho modelů značky IWC se tak stalo „klasickou“ už v okamžiku svého prvního představení veřejnosti.    Samotná kolekce hodinek IWC Portofino, kterou lze obdivovat v Klenotnictví Dušák, je inspirována uvolněným životním stylem středomořské riviéry, jejímž symbolem se stala malá italská rybářská vesnička Portofino. Tu v padesátých letech objevily ikony Hollywoodu jako Grace Kelly nebo Elizabeth Taylor. Šedesátá léta jsou považována za jeden z vrcholů italského filmového průmyslu, což do vesničky Portofino přivedlo jména jako Sophia Loren, nebo Claudia Cardinal. Zde jakoby natrvalo ožil pohodový bezstarostný život z filmového plátna. Dolce Vita.Nově představené hodinky IWC Portofino Hand-Wound Eight Days plně respektují styl kolekce IWC Portofino – jednoduché křivky pouzdra, a snadno čitelný číselník s tenkými indexy seříznutými diamantovým nástrojem. Hodinky však překvapí zvětšeným pouzdrem o průměru 45 mm, které umožnilo v hodinkách použít strojek s rezervou nátahu plných 8 dní. Hodinkám nelze upřít radost, která se projevuje v mnoha malých detailech, například v oblých liniích hodinové a minutové ručky, nebo i v použití pozlacených indexů a ruček i pro modely s pouzdrem z ušlechtilé oceli. Pro nový model manufaktura IWC připravila překvapení v podobě pásku od známého italského výrobce velmi kvalitní obuvi Santoni. Tmavě hnědý pásek z aligátora posouvá celkový dojem z hodinek opět o malý krůček blíže naprosté dokonalosti. Díky ruční výrobě je každý pásek nezaměnitelným originálem.

Pod hladkými liniemi pouzdra se ale nově ukrývá technologie hodinkových strojků, která byla hodinkám IWC Portofino jakoby zapovězena. Srdcem nově představených hodinek IWC Portofino Hand-Wound Eight Days je manufakturní kalibr IWC 59210 s rezervou chodu přes 192 hodin – tedy plných 8 dní. Žádný kalibr IWC s ručním nátahem nemá delší rezervu chodu a ve výdrži překoná i známý model IWC Big Pilot o plných 24 hodin! Rezerva chodu je navíc úmyslně zkrácena o jeden den, aby hodinky šly přesně, i když byly nataženy včera nebo před šesti dny. O aktuální rezervě nátahu informuje ručkový ukazatel na pozici „8“, který je opticky vyvážen tradičním ukazatelem data ve formě okénka na pozici „3“.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.