Sociální sítě
Nahoru

Šejkové se na motor show v Dubaji kochají drahými vozy

Krize nekrize, v Perském zálivu je peněz pořád dost. Proto je letošní Dubai International Motor Show největší akcí svého druhu na Středním Východě, na které se prezentuje více než 150 špičkových světových značek a úpravců luxusních vozů. O slavnostní otevření se postaral Muhammad ibn Rašíd al-Maktúm, premiér a viceprezident Spojených arabských emirátů. Pan al-Maktúm je velkým milovníkem rychlých kol, kromě jiného byl i automobilovým závodníkem a zakladatelem formulové série A1 Grand Prix.

Mezi vystavovateli jsou k vidění novinky od takových firem jako Brabus, Chevrolet, De Macross, Jaguar, Land Rover a poprvé v historii i čínský Lifan. Samozřejmostí je prezentace limuzín Rolls-Royce s Ghost Extended Wheelbase, letošního stoletého oslavence Mercedes-Benz včetně modelů AMG i BMW s novou řadou 6. Součástí expozice mnichovské automobilky je i dlouho očekávaný typ M5.

K vidění je také řada konceptů z dílny Audi, BMW, Chevroletu, GMC, Maserati, Mini a Toyoty. Objevily se také silné supersporty v čele s nejrychlejším produkčním vozem dneška Bugatti Grand Veyron Sport, novým Porsche 911 Carrera, Maybache 62 a Lamborghini Aventador LP 700-4. 2011 Dubai International Motor Show končí v pondělí 14. listopadu Vstupenka do Dubai International Convention and Exhibition Centre přijde na 50 AED, tedy asi 250 Kč.

Více z rubriky Akce

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.