Sociální sítě
Nahoru

Jaguar představil svůj nejrychlejší a nejsilnější kabriolet, XKR-S Convertible

Exkluzivní Jaguar XKR-S Convertible je nejrychlejší a nejsilnější kabriolet z dílny společnosti Jaguar v třídě GT za víc než tři miliony korun. Pod kapotou této šelmy se ukrývá přeplňovaný benzinový osmiválec s 550 koňmi. Maximální rychlost vozu je  300 km/h a z klidu na 100 km/h zrychlí Convertible za  4,4 sekundy.

Nezaměnitelný zvuk, který doprovází toto luxusní GT, způsobuje speciálně upravený výfuk. Hliníková konstrukce tuhého podvozku zajišťuje, že Jaguar XKR-S Convertible sedí na silnici jako přišitý. Díky přednímu a zadnímu odpružení se zvýšila rychlost reakce, přesnost a kontrola řízení bez ztráty komfortu. Vylepšený systém Adaptive Dynamics umožňuje řidičům, kteří milují rychlou jízdu, vůz bezpečně ovládat.

Díky změnám designu, které byly vypočítány počítačovou metodou CFD, došlo ke snížení zdvihu a tím pádem ke zvýšení aerodynamické stability. Nový přední nárazník se širším spodním přívodem vzduchu, rozdělovačem z karbonového vlákna a dvěma bočními kryty. K vodorovnému proudění vzduchu přispívá i snížení světlé výšky prahů o 10 mm. Zadní křídlo s uhlíkových vláken zajišťuje vyrovnanou aerodynamiku jak přední tak zadní části. Střecha vozu se dokáže otevřít a stáhnout za 18 sekund.

Nejvyšší výbava nabízí sedačky z karbonové kůže, které je možné nastavit do 16 možných poloh pro maximální komfort řidiče. Vůz Jaguar XKR-S Convertible je k dostání v celé prodejní síti Jaguar Land Rover už nyní. Dodávky vozů zákazníkům začnou probíhat od února roku 2012. Cena v České republice začíná na částce 3 261 593 Kč včetně DPH.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.