Sociální sítě
Nahoru

Hodinářský mistr Armin Strom v Rychnově nad Kněžnou

Nestává se často, aby hodinářské legendy vycestovaly ze svých manufaktur a začaly vyrábět hodinky zcela jinde. A přeci se tak stalo. V průběhu minulého týdne se stalo podhůří Orlických hor domovem držitele světového rekordu, který se zapsal do Guinessovy knihy rekordů, skeletonizací nejmenšího mechanického strojku dámských hodinek, pana Armin Stroma. Hodinářský mistr v malebném Rychnově nad Kněžnou dokonce bydlel a vůbec poprvé v historii hodinařiny zde skeletoval ultra tenké mechanické strojky jinde, nežli ve své manufaktuře ve švýcarském Bielu.Pro tuto jedinečnou příležitost si nechal přivést své kompletní nářadí a hodinářský stůl do podkrovního ateliéru rodinného hodinářství a klenotnictví Hubert Schediwy & Syn, které se nachází v bývalé zámecké kovárně. V této historické a památkově chráněné budově, jejíž základy se rozprostírají v podzámčí ranně barokního rychnovského zámku rodu Kolowratů, sídlili zruční řemeslnící již v 17. století. Na jejich neobyčejný um tak navázala i třiasedmdesátiletá legenda, která zde ručně vyrobila speciální šestnáctikusovou limitovanou edici zlatých náramkových hodinek.První pětici modelů z růžového 18kt zlata ozdobí rotor s rytinou městského znaku švýcarského Bielu, druhou pětici ze zlata žlutého pak městský znak Rychnova nad Kněžnou a třetí, ze zlata bílého, znaky oba. Zbývající poslední kus, který doplní sérii má navíc lunetu lemovanou blyštivými diamanty. Uvnitř 39mm pouzdra, které bude nabízí z obou stran průhled prostřednictvím safírových sklíček tiká ultratenký mechanický strojek s automatickým nátahem.Tento víkend si tak hodinky odbyly svou premiéru, a to za přítomnosti starostů obou měst, jediného českého ambasadora značky a samozřejmě dalších významných hostí, mezi kterými nechyběla ani redakce magazínu Top Class, Top Cars a iLuxus.

Orientační cena za skeletovaný exemplář je 899 000 Kč a za model s diamanty 1 215 000 Kč, přičemž ke každým hodinkám vznikne unikátní certifikát v českém a německém jazyce, který bude stvrzen i podpisy starostů jednotlivých měst.

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.