Sociální sítě
Nahoru

Ostrou Toyotu GT 86 čeká v Tokiu světová premiéra

Netrpělivě očekávaný sportovní vůz Toyota GT 86 se představí 30. listopadu 2011 ve světové premiéře na letošním tokijském autosalonu. Model se na evropských trzích začne prodávat od léta 2012. Zaujme především jednoznačným zaměřením na potřeby řidiče. Model navržený se specifickým důrazem na nejdůležitější atributy klasického sportovního vozu zprostředkuje nejčistší radost z jízdy. To bude dosaženo díky přesné a okamžité odezvě i na nepatrný pokyn od pedálu akcelerace nebo řízení. GT 86 je určen pro všechny, kteří si pobyt za volantem vychutnávají a nepovažují jej za pouhou nutnost.

Nové kupé s nízkou a vysoce aerodynamickou karoserií úspěšně aplikuje několik konstrukčních řešení a staví na zcela nové platformě. Konstruktéři se záměrně vyhnuli zástavbě velkého a těžkého motoru s vysokým zdvihovým objemem. Vůz se tak vrací ke sportovním kořenům automobilky Toyota a přichází se světově ojedinělou kombinací kompaktního vysokootáčkového zážehového motoru konstrukce boxer umístěného vpředu a pohonem zadních kol.

Toto jedinečné uspořádání systému pohonu jde ruku v ruce s designem nejkompaktnějšího čtyřmístného sportovního vozu na světě, nízkou hmotností, malou setrvačností a nízkým těžištěm ve snaze dosáhnout co nejlepšího poměru výkonu a hmotnosti. Uvedené vlastnosti propůjčují modelu GT 86 živou a dostupnou výkonovou charakteristiku, která je zárukou atraktivních a snadno dosažitelných dynamických schopností s minimálním zapojením elektroniky a maximálním potěšením z jízdy.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.