Sociální sítě
Nahoru

Nonšalantní historik Baume & Mercier

Zlatá padesátá a šedesátá léta jsou ohromnou studnicí nápadů. Právě v těchto vodách se loni rozhodla hledat inspiraci i společnost Baume & Mercier, která nakonec sáhla po svém krásném elegantním chronografu z roku 1948. Na nosných designových prvcích těchto hodinek pak postavila letošní novinku Capeland Flying Chronograph, která na první pohled uhranula velmi elegantním 44mm zlatým pouzdrem s jemně vypouklým safírovým sklíčkem. A její neuvěřitelný úspěch inspiroval ženevskou značku k vytvoření pokračování, a to v oceli.Nový model, stejně jako jeho prvotní verze, skrývá ve svém nitru automatický kalibr od La Joux-Perret, který tachymetrickou a telemetrickou stupnici na černém číselníku obohacuje i funkcí flyback – tedy chronografem, který lze uprostřed stopování stisknutím jednoho tlačítka vyresetovat a ihned započít s novým měřením. Hodinky budou oficiálně představeny na veletrhu SIHH v lednu 2012 a v rodinném klenotnictví Altman, která má se značkou velké plány, jej objevíte už v prvním čtvrtletí příštího roku. Prozatím se však lze kochat novou kolekcí Hampton, která již do Čech dorazila.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.