Sociální sítě
Nahoru

Nejtěžší platinové hodinky světa vyrobil ateliér Grieb & Benzinger

Další platinové hodinky ze slavné dílny Grieb & Benzinger postavená na kalibru Patek Philippe nesou označení The Blue Sensation. Jejich 49mm pouzdro váží extrémních 165 gramů a jedná se tedy o nejtěžší platinové hodinky světa. Uložený mechanický kalibr s manuálním nátahem byl zhotoven v roce 1889 a o rok později prodán do New Yorku společnosti Tiffany. Aby obstál dnešních norem a standardů, byl celý rozebrán, opraven, gilošován, skeletován a následně potažen platinovou vrstvou. Neuvěřitelné, že? V dnešním světě tak dokáže ateliéru konkurovat opravdu málo kdo, snad jen Armin Strom…Čas je na modelu The Blue Sensation indikován regulátorovým způsobem, takže jsou hodiny, minuty i sekundy odděleny. Nechybí ani jedno tlačítkový chronograf se zlatou vlečnou ručkou, která slouží k odečítání mezičasů. Skrze safírové sklíčko je možné pohlédnout i do nitra samotného strojku a na zadní části tak obdivovat věnec setrvačky s vyvažujícími šroubky, dlouhou regulační ručku a Breguetův vlásek pracující s 18 000 kmity za hodinu. Pokud se vám hodinky líbí, tak si můžete přímo u výrobce objednat svůj na zakázku zhotovený exemplář, co zabere zhruba půl roku. Tento model vyšel na 6 162 000 Kč, ale pokud si připlatíte, možná to budete právě vy, kdo bude vlastnit nejtěžší platinové hodinky světa. Co všechny trumfnout platinovým tahem?

Více z rubriky Hodinky

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.