Sociální sítě
Nahoru

Breitling s druhou časovou zónou

Vlastní manufakturní strojek Calibre 01 s chronografem a indikací data byl doplněn GMT ručkou už loni. Ta, s červenou šipkou, obíhá číselník spolu s hodinovou ručkou, která se v případě změny časového pásma nastavuje skokem po hodinových intervalech. Nedochází tak k možným odchylkám sekundové ručky při nastavování na letištích po přistání. Zajímavé, že? Tento strojek s automatickým nátahem nese označení Calibre 04 a jelikož vychází z produkce švýcarské veličiny Breitling, tak je zcela jasné, že disponuje COSC certifikací.Na loni představený 47mm moloch z oceli však letos navazuje značka poněkud „nositelnější“ verzí. Nové ocelové pouzdro, které chrání uložený Calibre 04, nyní dosahuje 44 mm, což je také dost, nicméně stylověji doplní oblek či košili s manžetovými knoflíčky. Chronomat 44 GMT bude však oficiálně představený až na letošním basilejském veletrhu a na český trh se tak dostane zřejmě až v letních měsících. Rezervace je však možné dělat již nyní, a to přímo v Klenotnictví Dušák v centru Prahy.

Více z rubriky Chronografy

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.