Sociální sítě
Nahoru

Velkorysý Nikon D800

V útulných prostorách pražské restaurace a kavárny Sahara Café byl dnes oficiálně odhalen logický nástupce fotoaparátu pro náročné amatéry Nikon D700.  Přelomová profesionální jednooká zrcadlovka nese označení D800 a dokáže imponovat neuvěřitelným rozlišením 36,3 megapixelů! Za výsledný velkolepý obraz plný detailů lze v tomto případě poděkovat novému snímači CMOS formátu FX z vlastních dílen a navíc s architekturou Nikon.Tento nekompromisní fotoaparát, jehož cena byla stanovena na 67 990 Kč za tělo a bude k dispozici v průběhu příštího měsíce, potěší nejenom svou inovovanou konstrukcí s hořčíkovým tělem, ale hlavně svými vlastnostmi. Kromě fotografií tak nabízí zaznamenávání velkoformátových videosekvencí v rozlišení Full HD (1080 p), přičemž jednotlivé soubory mohou být dlouhé až půl hodiny.Precizní displej LCD s úhlopříčkou 8 cm, s rozlišením přibližně 921 tis. bodů, širokým pozorovacím úhlem a automatickou regulací jasu monitoru poskytuje při prohlížení jasný a ostrý obraz s mnohem širším barevným rozsahem. Jas LCD se automaticky nastavuje podle osvětlení prostředí a při přehrávání lze fotografie zvětšit až 46x, což může být velká výhoda při kontrole bodového zaostření.

Více z rubriky Hi-end video

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.