Sociální sítě
Nahoru

Aston Martin Vantage se dočkal inovací

Aston Martin připravil pro typ Vantage v letošním roce další vylepšení. Automobil s motorem V8 bude ještě dynamičtější a cenově přijatelnější sporťák. Naopak V12 Zagato má ambice zaútočit v segmentu těch nejvybranějších supersportů a převezme pozici vlakové lodě.

Poprvé od roku 2008 se dočkal změn osmiválcový motor. Díky úpravám použitým už ve velmi pozitivně přijatém Vantage S,  dostali britští inženýři z jeho 4,7 litru 426 koní. Zůstává standardní manuální šestistupňová převodovka, ale za příplatek je tu nová automatická sedmistupňová Sportshift II. Díky stupni navíc a lepší volbě zpřevodování nabízí rychlejší a preciznější řazení. Přesně takové, jaké si přejete u dynamického sportovního vozu. Ceny Astonu Martin V8 Vantage Coupe a Astonu Martin V8 Vantage Roadster začínají na 108 500 eur (2 800 Kč), nejvýkonnější osmiválec Vantage S je o 20 000 eur dražší.

Více z rubriky Auta

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.