Sociální sítě
Nahoru

Chateau Baccarat

Baccarat představuje novou kolekci křišťálových sklenic Chateau Baccarat. K podávání bílého vína, červeného vína i sektu postačí stejný tvar sklenice! Unikátní tvar zaručuje univerzální použití, aniž by byla jakkoliv potlačena komplexnost, bohatost i jemnost vín.

Zaoblené vyduté dno a široká základna pohárku zabraňují alkoholu, aby se při otáčení sklenicí příliš intenzivně projevil na jejím vnitřním povrchu. Uzavřený úhel – zužující se hrdlo skleničky pak kondenzuje těkavé složky v alkoholu a umožňuje plně rozvinout hladkost a aromatické tělo vína. Komplexní zážitek k dokonalosti dovádí svislý komín, který na rtech sjednocuje a konsoliduje vůně vína. Zásadní roli sehrává nejen do každého detailu promyšlený tvar, ale také materiál, ze kterého jsou sklenice vyrobeny – vysokoolovnatý křišťál prvotřídní kvality, jak je u značky Baccarat zvykem. Součástí kolekce křišťálových sklenic na červené a bílé víno i champagne Chateau Baccarat je skvostná karafa na vodu.

Na vývoji unikátní sklenice pracovali renomovaní odborníci z mnoha oborů: Philippe Faure-Brac – nejlepší světový someliér z Paříže, Philibert Perrin – Chateau Carbonnieux, Anthony Dias Blue – editor The Tasting Panel Magazine z Los Angeles, Anne Sophie Pic – michelinská restaurace PIC ve Valencii, Pierre Gagnaire – michelinská restaurace Pierre Gagnaire – Rue de Balzac v Paříži, Guy Martin – kuchař z Grand Véfour, Francis Kurkdjian – designér parfémů, Julien Lombrail – Carpenters Workshop Gallery.

Anthony Dias Blue, šéfredaktor THE TASTING PANEL magazine o kolekci Chateau Baccarat říká: „S těmito unikátními sklenicemi se víno stává voňavějším, méně tříslovitým a zcela harmonickým. Kolekce Chateau Baccarat není jen o krásném designu, ale také o představení vína v jeho nejlepší podobě. Jedinečné sklenice Chateau Baccarat zobrazují pravou podstatu vína tím, že posouvají jeho nejatraktivnější vlastnosti do středu naší pozornosti.“

Nejlepší světový someliér z Bistrot du Sommelier z Paříže Philippe Faure-Brac souhlasí: „Kromě estetického vzhledu vyjadřuje sklenice komplexnost vinařských oblastí a jejich aroma, tvar sklenice je k tomu příjemný pro vaše rty.”

V České republice unikátní kolekci křišťálových sklenic Chateau Baccarat prodává showroom s uměním Baccarat v Obecním domě v centru Prahy.

Více z rubriky Bydlení

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.