Sociální sítě
Nahoru

La Bodeguita del Medio má nové menu z čerstvých ryb

Vyhlášená restaurace a bar La Bodeguita del Medio přichystala pro novou sezonu zcela nové menu. Tentokráte se zaměřila na přípravu pokrmů z čerstvých surovin, tím pádem je výběr z menu užší, zato jedinečný. „Zaměřili jsme se na mořské speciality, jako jsou Ceviche de salmón, Plato Hemingway – míchané plato mořských specialit s máslovou omáčkou a rajčatovou salsou, rýží a pečenou bagetou nebo třeba Paella s kousky ryb s mušlemi a tygří krevetou. Dále zde máme nové pokrmy z masa  – Paella a la Cubana s kuřecími kousky, chorizem a vepřovou panenkou nebo Grilované plátky z vepřové panenky s chipotles krémovou omáčkou.“, říká šéfkuchař restaurace La Bodeguita del Medio a člen klubu Chefs des Chefs Jaroslav Zahálka.

Všechna jídla z nového menu jsou každý den čerstvá – žádné instantní produkty, 100% zdravé jídlo bez konzervantů. Z tohoto důvodu disponuje nové menu užší nabídkou výběru, umožňující zachování čerstvosti surovin a možnosti čerstvé a rychlé přípravy. Šéfkuchař Jaroslav Zahálka velmi dbá na kvalitu svých jídel, a proto také vybírá své dodavatele dle kvality surovin, jenž nabízejí. „Kvalita surovin je pro mě v restauraci na první místě. Kuřecí maso například odebírám z volného chovu až z Francie, chlazené, nekrmené růstovými hormony. Kokosové mléko a oleje dovážíme z Brazílie a rajčata i další zeleninu vozíme z Itálie. Nejlepší jsou sopečná rajčata a rozdíl pozná každý.“, dodává Jaroslav Zahálka.

V kuchyni restaurace La Bodeguita del Medio již nenajdete nic mraženého, ani sušeného. Všechny ingredience jsou čerstvé a splňují do puntíku trend dnešní doby – kvalita, chuť a čerstvost. Každý den se mění sortiment věcí na základě nabídky a sezónnosti surovin – speciální denní nabídky. Další novinkou je nový způsob vaření a přípravy jídel – ve vakuu (Sous-vide) – dochází tak k nižší ztrátě hmotnosti, úprava pokrmů je šetrnější a zdravější.

Více z rubriky Degustace

Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.