Sociální sítě
Nahoru

La Bodeguita del Medio má nové menu z čerstvých ryb

Vyhlášená restaurace a bar La Bodeguita del Medio přichystala pro novou sezonu zcela nové menu. Tentokráte se zaměřila na přípravu pokrmů z čerstvých surovin, tím pádem je výběr z menu užší, zato jedinečný. „Zaměřili jsme se na mořské speciality, jako jsou Ceviche de salmón, Plato Hemingway – míchané plato mořských specialit s máslovou omáčkou a rajčatovou salsou, rýží a pečenou bagetou nebo třeba Paella s kousky ryb s mušlemi a tygří krevetou. Dále zde máme nové pokrmy z masa  – Paella a la Cubana s kuřecími kousky, chorizem a vepřovou panenkou nebo Grilované plátky z vepřové panenky s chipotles krémovou omáčkou.“, říká šéfkuchař restaurace La Bodeguita del Medio a člen klubu Chefs des Chefs Jaroslav Zahálka.

Všechna jídla z nového menu jsou každý den čerstvá – žádné instantní produkty, 100% zdravé jídlo bez konzervantů. Z tohoto důvodu disponuje nové menu užší nabídkou výběru, umožňující zachování čerstvosti surovin a možnosti čerstvé a rychlé přípravy. Šéfkuchař Jaroslav Zahálka velmi dbá na kvalitu svých jídel, a proto také vybírá své dodavatele dle kvality surovin, jenž nabízejí. „Kvalita surovin je pro mě v restauraci na první místě. Kuřecí maso například odebírám z volného chovu až z Francie, chlazené, nekrmené růstovými hormony. Kokosové mléko a oleje dovážíme z Brazílie a rajčata i další zeleninu vozíme z Itálie. Nejlepší jsou sopečná rajčata a rozdíl pozná každý.“, dodává Jaroslav Zahálka.

V kuchyni restaurace La Bodeguita del Medio již nenajdete nic mraženého, ani sušeného. Všechny ingredience jsou čerstvé a splňují do puntíku trend dnešní doby – kvalita, chuť a čerstvost. Každý den se mění sortiment věcí na základě nabídky a sezónnosti surovin – speciální denní nabídky. Další novinkou je nový způsob vaření a přípravy jídel – ve vakuu (Sous-vide) – dochází tak k nižší ztrátě hmotnosti, úprava pokrmů je šetrnější a zdravější.

Více z rubriky Degustace

  • Španělské sýry jako gastronomický poklad

    Prosluněné a životem tepající Španělsko láká k návštěvě nejen pro své blahodárné klima a příjemnou atmosféru. Za ozkoušení stojí také místní...

    Karolína Steinbergerová18.2.2022
  • Gurmánské toulky Španělskem

    Španělsko patří mezi nejdostupnější a neoblíbenější evropské destinace. A není divu. Příjemné počasí a bohatá kultura v kombinaci se skvělým jídlem...

    Karolína Steinbergerová21.10.2021
  • Benjamin opět otevírá

    Fine dining restaurace Benjamin v posledních měsících šla cestou zážitku až domů, kdy šéfkuchaři Gavin Lewis a Jakub Červenka jezdili do...

    Marek Zelený12.10.2021
  • Rakousko-uherská hostina v restauraci Augustine na Malé straně

    Vraťte se do historie a ochutnejte tradiční pokrmy podle receptů z kuchařky z roku 1905. Budete mít příležitost ochutnat německá, rakouská...

    Jan Pešek11.10.2021
  • Kulinářský Trezor šéfkuchaře Marka Fichtnera otevřel své dveře hostům

    Minulý týden se v elegantních gočárovských prostorech bývalého bankovního trezoru restaurace Červený jelen v centru Prahy začalo podávat výběrové tříchodové menu,...

    Jan Pešek4.10.2021
  • Prodlužte si léto osvěžujícím nealko drinkem Passion smash

    Letní hřejivé paprsky vystřídalo šumění barevného listí a typické počasí babího léta. Ve společnosti mocktailu Passion smash s hořko-kyselými tóny exotického...

    Karolína Steinbergerová30.9.2021
  • Květák z La Rotonde

    Restaurace La Rotonde, která se nachází pod střechou hotelu Alcron, působí velmi nenápadně. Art deco styl se prolíná celou restaurací a...

    Jan Pešek6.9.2021
  • Rolls-Royce mezi šunkami

    Sušená šunka jamón je zcela jistě jednou z nejoblíbenějších španělských pochutin. Jamón ale není jenom jeden, vaše chuťové pohárky můžete provést celou...

    Karolína Steinbergerová13.8.2021
  • Café Buddha o sedmi chodech

    Café Buddha v Norské ulici v pražských Vršovicích je vyhlášenou autentickou asijskou restaurací. Thajské duo, které tvoří babička Lucky a její...

    Marek Zelený28.7.2021
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.