Sociální sítě
Nahoru

La Bodeguita del Medio má nové menu z čerstvých ryb

Vyhlášená restaurace a bar La Bodeguita del Medio přichystala pro novou sezonu zcela nové menu. Tentokráte se zaměřila na přípravu pokrmů z čerstvých surovin, tím pádem je výběr z menu užší, zato jedinečný. „Zaměřili jsme se na mořské speciality, jako jsou Ceviche de salmón, Plato Hemingway – míchané plato mořských specialit s máslovou omáčkou a rajčatovou salsou, rýží a pečenou bagetou nebo třeba Paella s kousky ryb s mušlemi a tygří krevetou. Dále zde máme nové pokrmy z masa  – Paella a la Cubana s kuřecími kousky, chorizem a vepřovou panenkou nebo Grilované plátky z vepřové panenky s chipotles krémovou omáčkou.“, říká šéfkuchař restaurace La Bodeguita del Medio a člen klubu Chefs des Chefs Jaroslav Zahálka.

Všechna jídla z nového menu jsou každý den čerstvá – žádné instantní produkty, 100% zdravé jídlo bez konzervantů. Z tohoto důvodu disponuje nové menu užší nabídkou výběru, umožňující zachování čerstvosti surovin a možnosti čerstvé a rychlé přípravy. Šéfkuchař Jaroslav Zahálka velmi dbá na kvalitu svých jídel, a proto také vybírá své dodavatele dle kvality surovin, jenž nabízejí. „Kvalita surovin je pro mě v restauraci na první místě. Kuřecí maso například odebírám z volného chovu až z Francie, chlazené, nekrmené růstovými hormony. Kokosové mléko a oleje dovážíme z Brazílie a rajčata i další zeleninu vozíme z Itálie. Nejlepší jsou sopečná rajčata a rozdíl pozná každý.“, dodává Jaroslav Zahálka.

V kuchyni restaurace La Bodeguita del Medio již nenajdete nic mraženého, ani sušeného. Všechny ingredience jsou čerstvé a splňují do puntíku trend dnešní doby – kvalita, chuť a čerstvost. Každý den se mění sortiment věcí na základě nabídky a sezónnosti surovin – speciální denní nabídky. Další novinkou je nový způsob vaření a přípravy jídel – ve vakuu (Sous-vide) – dochází tak k nižší ztrátě hmotnosti, úprava pokrmů je šetrnější a zdravější.

Více z rubriky Degustace

  • Malbec slaví již podesáté svátek

    17. dubna se již tradičně po celém světě slaví svátek populární argentinské odrůdy Malbec. Malbec je známý pro svou temnou až...

    Jan Pešek15.4.2020
  • Předjaří v Benjaminu

    Benjamin si v předjarním čase připravil menu, které vychází především z půdních plodin. Tedy vše, co roste v zemi, například brambory,...

    Jan Pešek5.3.2020
  • Kančí hody v La Verandě

    Výtečné maso špičkové české zvěřiny v rozmanité úpravě podle různých národních receptů bude únorovým žolíkem oblíbené staroměstské restaurace La Veranda. Již...

    Jan Pešek30.12.2019
  • Listopad ve znamení nejlepšího šampaňského

    Už po třinácté se mohou všichni milovníci šampaňského a netradičních gastronomických zážitků těšit na unikátní festival Grand Jour de Champagne, který...

    Jan Pešek4.11.2019
  • Listopad ve znamení lanýžů i v restauraci Grand Cru

    Sezóna lanýžů právě vrcholí a proto Fine diningová restaurace Grand Cru, v čele s šéfkuchaři Svatoplukem Hemmerem a Sašou Pavlovičem, připravuje...

    Jan Pešek30.10.2019
  • Hon na ústřice v La Verandě

    Sezóna ústřic právě začala. A přestože milovníci těchto chuťově jedinečných mořských plodů tvrdí, že nejlepší ústřice je vždycky samotná, maximálně pokapaná...

    Jan Pešek24.10.2019
  • Pražský Benjamin v průvodci Michelin

    Restaurace Benjamin v pražských Vršovicích se dostala po pouhém roce působení do Michelinského průvodce. Utajená restaurace na nefrekventované ulici vyniká svým...

    Jan Pešek24.9.2019
  • Hergetova cihelna láká na podzim plný chutných překvapení

    Podzim plný kulinářských akcí. Oblíbená malostranská restaurace Hergetova cihelna má pro své hosty připravený pestrý podzimní program. V týdnu od 23....

    Jan Pešek23.9.2019
  • Restaurace Sia plánuje týden okořeněný chilli papričkami

    Šéfkuchař Jiří Štift z asijské restaurace Sia, která spadá do gastronomické aliance Together, a jeho tým se rozhodli navázat na úspěch...

    Jan Pešek16.9.2019
Objevte naše časopisy
  • Topclass
    Snový magazín ze světa vybraného luxusu pro všechny, kteří si umějí užívat života ve stylu Dolce Vita a milují krásné věci.
  • Rezidence
    Nejprestižnější český titul o bydlení s více než 10letou existencí na českém trhu. Uvádí trendy a produkty na poli bydlení až po jedinečné počiny designérů a architektů.